SMK Sg. Kertas atau FARAHAZNIL lagi POFULER di UIA???

Smk Sg Kertas @ smksk

Assalamualaikum w.b.t

Orait…Siapa yang tak kenal SMK. Sungai Kertas , sekolah yang populer gila di gombak betul tak? Yang masih tak tahu tu…diam suda..Biasanya kalau orang tanya SMK Sg. Kertas atau SMKSK dekat mana? Mesti orang akan jawab sekolah atas bukit atau sekolah dekat dengan Ulu Yam.Sekolah SMK sg. Kertas ni terkenal dengan kegiatan kokurikulum , eh kejap..ke kokorikulum dah lama aku tinggal BM ni..Alah…janji korang faham dengan apa yang aku cakap sudah la eh…SMKSK ni tiap2 tahun selalu menang kompang sampai ke peringkat kebangsaan dan pernah dihantar ke MEXICO utk menunjukkan bagaimana budaya kita.Selain itu sekolah ini juga terkenal dengan permainan SOFTBALL yg juga menjadi juara tiap2 tahun..Masuk muka Cikgu Shabul dalam paper beb..Hi hi hi..Kalau cakap pasal SMK. Sungai Kertas ni kat sini memang tak abis la,sebab mmg power gila bab2 sukan ni.Selalu jadi juara..Ahakzzz

Tapi apa yang aku nak ceritakan pada hari ini bertentangan!!!Buat aku tension dan runsing juga sebenarnya..Bila aku duduk kat UIA ni,semasa progran Ta’ruf atau program pengenalan sesama sendiri org tak berapa kenal SMK SG. KERTAS !!! Sebaliknya kehadiran FARAHAZNIL dan juga BLOG-nya..Ceh..PARAH ini cerita..

Baru2 ni ada Seorang kenalan bisnes aku dulu , YM aku.Dia tanya Farah awak duduk di UIA kan ?? Asrama mana ?? Bilik no. berapa ?? Mak aih..mendalam sungguh soalan dia nih..Sekali dpt tahu yang aku duduk satu banggunan dgn dia..Mampuih den !!Tapi Cos yang aku ambil tak nak plak dia tanya..Dia dah tahu rupanya..Hampeh..Masalahnya budak yang contact aku kat YM ni pandai2 gila..Lagi tensen aku dibuatnya.. Budak2 ni dulu dapat result SPM 10 A , 9A..Hu hu hu..Aku lak berapa kerat je..

Yang kelakarnya,budak2 ni kenal aku melalui FATEHA!!Fateha pun terkejut beb..Bila dia cakap dulu dia ex-student sekolah SMK Sg Kertas , then budak2 tu akan tanya…Hmm mesti awak kenal Farah kan??Hu hu hu..misteri betul aku ni,orang hanya kenal nama je.muka tak penah tgk..Selongkar punya selongkar , rupa2nya budak ni client aku yang duk beli Jawapan Folio Add Math di internet dulu!!!!Mak aih…..Tipah tertipu lagi budak ni dgn aku rupanya..Tension aku bila org2 yg beli jawapan Add Math tu dah duduk setempat dgn aku n nak jmpa aku..Takmo jmpa dia beb..Jahat tak aku?

Kesimpulan yang aku dapat buat kat sini,ramai org kenal SMK Sg. Kertas dgn blog yang aku buat dan juga dengan kertas2 yang aku jual tu..Ho ho ho..Taubat suda…kalau sekor 2 takpe,ni tah dari corok mana yg kenal aku dr lain2 tmpt jmpa kat tmpt aku belajar plak tu…Seram la..Yang pastinya aku la yang kenalkan sekolah jin bertendang SMKSK ni dgn cara Internet atau Blog dgn jayanya..Cewah perasan pula..

p/s – aku masih tak fahan dengan gosip sekolah yang mengatakan aku buka blog utk SMKSK utk kutuk2 cikgu..Tension betul aku dgn cerita atau khabar angin yang tak betul tu…Sejak bila lak aku kutuk cikgu2 aku kat sini..perli ada la..habis nama aku dibuatnya

    • teha
    • August 15th, 2009

    woi….dtg la skrang,smalam 2 aq dah tdo ek…sowy,aqnye roommate tk ckp pape lak 2…dtg tau….

      • fara5
      • August 16th, 2009

      kirim salam maut kat ko punya roomate tuh..hi hi hi.. =p

      kemain awal ko tdo fateha oi..huhhuhuhuhuh

  1. kirim salam maut kat ko punya roomate tuh..hi hi hi.. =p

    kemain awal ko tdo fateha oi..huhhuhuhuhuh;. All the best!!

  2. ceh aku budak sk rendah sg kertas school tu bnyak budak gedik dengan mamat samseng.

    • iefarhah
    • January 23rd, 2010

    hehe..i luv this skul.really2 luv.5sc2 2009!we are the best.thankzz 2 all teacher.

    • iefarhah
    • January 23rd, 2010

    2 all dak2 jht in 5sc2 2009 smk sg kertas.i miss u all..jht2 pown our class is still the best.terima kasih cikgu n maafkan segala kesalahan kami..suka,duka(denda yg cikgu bg kat ktorg la)menjadi sribu 1 kenangan.MAHA SUCI ALLAH..

    • -Fiqry 5sc2 08-
    • January 28th, 2010

    huhu.. rindu giler skolah ni..
    sape sngke sbb skolah ni aku da mrantau jaoh giler vavie..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: