Pembukaan tahun 2009 dan Pembukaan Sekolah Sesi baru.

Ho ho ho..Dah lama gila aku tak update blog ni aku rasa.Hu hu hu..Tiba2 rasa macam boring plak nak berbloging.Entah kenapa…Aku pun tak tahu la..Kemalasan dah memang tahap gaban gila babun sekarang ni.Ho ho ho..Tanpa disangka,tahun 2009 sudah tiba.Pembukaan tahun ni tiba2 digemparkan pula Titan sakit hati..tambahan pula aku sekarang sedang sakit jiwa..Hi hi hi..Eh2 apsal lak nama Titan lak aku sebut dalam post aku ni.Ada kena mengena ke?Alamak..Aku dah start merapik macam Niyang Rapik ni.Ekekekeke

article-1103511-02ec8d12000005dc-518_634x6912

Di awal bulan satu ni..Harap2 masih lagi sempat aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru.Tapi kalau di fikirkan balik..macam sama je walaupun tahun bersilih ganti.Azam ke..apa ke..Nanti bila tiba tahun baru yang akan datang semua kata2 atau azam tahun2 yang lepas ntah termakbul atau tidak.Jadi tak usahlah aku nyatakan apa azam aku untuk tahun ni.Ho ho ho..Kalau bagi tahu azam aku pun korang nak ke tahu kan?kan?kan?Hi hi hi..Dah la tu..Orang cakap tahun baru buka buku baru.Jom lah sama2 kita buka buku baru ye..Yang mana patah hati..rasa terasing..Ho ho ho..Sama2lah kita makan telur asin..

Cakap pasal sekolah pula.Ho ho ho..ni lagi satu kes berat..Cewah..Rindu plak kat sekolah lama dow..Ni yang aku jeles tgk adik aku 2 org tu gi skolah..Hu hu hu..

l_db3b8f544800ed180993a34f65477a4e

Tapi kalau cakap pasal sekolah..Ini yang aku nak bebel ingtkan memori lama ni.Ekekekeke..Kalau sekolah..Time masuk tahun baru la yg bestnya..Betul tak? Jom kenang memori lama..hi hi hi..Kebiasaannya,bila sekolah baru buka..Time tu la budak2 sekolah akan buat azam baru.Betul kan?Hahaha.. Bagi yang dah abis skolah pun mst ingt la punya masa zaman sekolah mereka.Mana taknya..ikut anggaran aku la.Time tu para pelajar akan azam supaya menjadi lebih terbaik dr tahun lepas.Contohnya macam ni la…

Tahun ni aku tak nak tangguh2kan keja sekolah..Cikgu bagi je aku terus nak buat..Pastu aku nak tumpukan sepenuh perhatian apa yang Cikgu ajar kat depan.Takmo main2 lagi dah..Aku nak buku kerja sekolah aku baik je tahun ni.Tak nak ada yang comot2( ni mst kes keja tak siap keja sekolah ni..hi hi hi)

Haaa..nampak tak azam baru tu?Mesti terasa gila2 babun punya lah kan? Haha..Tu yang best tu! Mula2 semangat gila..Sekali,bila dah 3 bulan sekolah lain cerita plak jadinya..Hi hi hi..Tapi azam baru setiap org betul2 terasa time sekolah ataupun semasa belajar tapi tidak  bagi org dah bekerja..Betul tak??

Azam org dah bekerja ni lain..Walaupun tahun dah berubah..tapi kerja tetap sama atau dengan kata lain macam tak terasa pun tahun baru dah bertukar.Semuanya sama je sebelum ni.Hu hu hu.. Tak best kan??Hmm..rindu betul zaman sekolah..

Zaman kerja dan belajar lain..jadi memang terbukti..betul apa yang org katakan sebelm ni.Enjoy your life n do the best when u were still study.Ho ho ho..Cakap org putih dah ni..Weh2..aku rasa mcm takde mood lak nak tulis post utk kali ni..kang jd puting beliung kang..payah..Ho ho ho..

Oklah..aku nak chow dulu..Kesimpulan yg aku dpt buatkan ialah belajar lg best dr kerja dan azam lg mnjd lg best wlupun tak termakbul semasa kita di sekolah. Aduh hai..tah apa yg aku ckp pun xtahu la..pakai type je ha..aku pun tgh sakit hati ni wlu pun ada beberapa contest yg aku telah menang di bulan december lepas..Nanti2 la aku cerita..Hati aku tgh patah ni..Asik duk rumah je,boring la..Dah rupa cm robot atau bangkai bernyawa org yg ditanggung yg reti mkn n tido..Ho ho ho..

P/S – sorry aa klu entry post kali ni kurang menarik..Aku xde mood la..Perjalanan berblog pun rasa mcm dah slow je nih..mcm dah xde smangat plak..keja lak mcm mkn gaji buta.Tak best lngsng..hisshhh.. ;p

  1. sama la kite ..
    tibe2 je rasa blogging ni membosankn..
    mcm mn eh??

    • fara5
    • January 13th, 2009

    ntah la callister..aku dah mcm takde smngt lak sejak2 akhir bln 12 hr tu nak berblogging n buat post..hu hu hu..kena jmpa tok bomoh @ ustaz suh pulihkan semangat agaknya..hi hi hi

  2. haha… azam… n skunk farah dh jd clerk ke? mcm mane leh tau lg best mase blaja nie? hehe… aanyway.. mane titan menghilang nie? x rase misteri ke?🙂

  3. Rafhz – hu hu hu..xdela..kumpul duit byk2..hi hi hi..haah..mana si titan ilang aaa…gi meminang anak org ke haaaa?hu hu hu

  4. ke dia majuk pasal rafh ckp nk pinang farah nie… haha

  5. kenapa takde semangat? contest dah kurang ke 2009 ni?

  6. Ya…zaman skul is always the best moment…

    • riduan shaari
    • January 29th, 2009

    hahaah aku senior ko…1st batch 5sc1..heheh hmmm ko ni yang mane ek…

    • nurul
    • January 31st, 2009

    chayok farah!! chayok!!

    ceburkan diri dlm bdg pertanian/perniagaan pulak..
    gerenti xboring n sibuk memanjang….hehehe
    smntara cuti nie ler..

  7. bz farah leni… agak2 kemana dia menghilang?.. ke terlalu bz menjadi kerani? atau telah dinaikkan pangkat menjadi P.A? haha.. pape pom happy Always!!…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: