I Got Cash Money RM400 at Muzium Sultan Alam Shah!!

s1010010Haha..Nampak gambar aku kat sebelah ni?Gambar tengah sain amik duit tu dowh!!Ekekeke…Jangan jeles aaa..Aku dapat RM400 tu..Apa2 pun,ini semua rezeki daripada Allah. Tanpa-Nya mungkin aku tak dapat hadiah macam ni.Hi hi hi.. Alhamdulillah..

Mesti ramai yang tertanya2 pertandingan apa yang aku masuk kali ni sampai dapat RM400 kan?Haha..Al maklumlah siapa yang tak kenal dengan nama Farahaznil di dalam dunia blog ni yang mmg gila kan contest di sana sini..Hehe.. Kalu Titan dapat Projek Youthsays dan Cyza pula dapat cheque dr org lain mungkin di sebabkan oleh kerja yang di lakukan ikhlas dan rezeki dia ataupun projek Jutawan Ceramic tuh..Tapi aku pula dengan masuk pertandingan Mengarang Esei!Tajuk dia tak silap aku Perbezaan di antara seni bina rumah haiwan dan juga seni bina rumah manusia!

Pertandingan tu di bawah pihak sekolah.Sepatutnya sekolah boleh menghantar sekurang2nya 3 wakil.Tapi tah kenapa cikgu sekolah aku tu nak hantar sorang je.Pada mulanya cikgu BM aku suruh kawan aku lagi sorang iaitu Hazirah tapi aku pula yang kena mengarang pada akhirnya.Aku dah lupa dah berapa ribu patah perkataan yang di kenakan untuk mengarang pada masa itu.Ho ho ho..Pertandingan tu diadakan pada sekitar bulan April hingga Julai dan penyampaian hadiahnya pula diadakan pada 23 Disember 2008 lepas pada hari selasa.Nak tahu apa yang bestnya?????Pada 22 Disember ialah hari jadi aku!! Hi hi hi..Kira RM400 ni hadiah hari jadi yg tak disangka2 kot..Alhamdulillah sekali lagi..Huhuhu

s1010040Dah teropong dah hadiah yang aku dapat ni?Haha..Cash Money RM400 tu.. Terketar2 tangan aku masa dapat.Aku ingat nak kasi hamper dgn duit je..Tapi duit yang aku sangkakan tu takde lah sebanyak ni!!huhuhu..Teropong habis2 aa..Aku dapat tempat kedua dalam pertandingan mengarang esei kali ni.Jumaat lepas aku ada apat surat drpd pihak Muzium,surat tu mengatakan aku menang dalam pertandingan tersebut tapi tak menyatakan aku di tempat keberapa!Upacara majlis penyampaian hadiah hari tu diadakan di Muziam Alam Shah di Shah Alam!Haha..Penat dowh rayau2 kat Shah Alam hari tu..Gi rumah sedara aku..Haha..Rayau2 sampai Rayap la katakan.Hehe..

Meh sini aku ceritakan pengalaman menulis esei hari tu.Aku di berikan tempoh selama sebulan tapi aku ngarang esei tu 2 hari sebelum tarikh tutup!!Ho ho ho.. Aku mcm xde semangat pada mulanya sebab pasal Seni Bina..Walaupun aku minat nak jadi arkitek tapi perlu banyak idea mencabar utk tulis esei tersebut!Aku start tulis pada pukul 2 pagi.Haha..masa aku tilis tu hari Ahad malam Isnin,Kiranya besok kena kasi cikgu cek dan lusanya adalah hari terakhir!Cikgu aku cakap sempat ke!!Ho ho ho..Nak buat macam mana aku bab mengarang ni kadang2 suka tangguhkan kerja!Hehe..Aku mengarang pada 2 pagi sehinggalah pukul 6.30 pagi tanpa tidur dan terus pergi sekolah pada esoknya!Huhuhu..padankan muka..suka buat kerja last2 minute mcm ni lah!Pastu cikgu aku sudah pening suda..hehe..Dah la last day bsk,smpt ke nak hantar esei tu.Dengan berlagaknya..Pos ekspress ada cikgu. Ekekekekekeke..Poyo la kunun..

Aku pergi pejabat pos beli pos ekspress dengan harga 4 hinggit.Cikgu aku bg 5 hinggit.Belen aku kasi balik kat cikgu..Eleh cikgu aku..malu2 kucing suda..Amik la belen tuh..Konon cakap xpe..amik la..amik..Tapi aku letak je belenn tu atas meja cikgu aku gak.Dalam hati..Eh..tak nak plak dia tolak duit tu..Akakakaakaka..sendiri mau paham aaa apa aku ckp..Hehe..Manusia dow..Aku mmg pantang sikit bab2 duit ni..Sposen pun aku tahu,manusia mmg berkira!tu sebab aku amik keputusan bagi balik duit tu.Aku tak suka termakan budi..Cewah…Hahahahaha..Ktuk cikgu suda..Ho ho ho

s1010019-horz-vertHo ho ho..Ni lah gambar yg sempat di ambil..Banyak lagi..tapi takpelah..Ni pun dah kira cukup lah kan??Hi hi hi..Nampak tak gambar atas skali tgh2 tu..Haha tu bkn Bf aku aa..Tu sepupu ma…Duk dekat2 gak dgn area rmh aku ni.Dia la driver aku yg bwk kereta ibu ke ke Shah Alam hr tu..Harap ibu aku bwk sesat mana tah nnt.Seri Gombak pun dia tak pas lg..Huhuhu

s1010609Nampak cikgu BM aku yg pakai baju pink tu?? Haha itulah cikgu yang aku kutuk td masukan aku ke pertandingan esei hari tu.Tak baik lupakan dia..Betul tak?Nanti ibarat kacang lupa kan kulit.. Hi hi hi..Tak ingat plak jasa2 dia.Ho ho ho..Terima Kasih Cikgu..Ekekekeke..Eh lupa plak nak bagi tahu nama dia..Nama Cikgu aku ni Cikgu Norashikin selaku kerua bidang bahasa di SMK. Sg. Kertas..Cuma aku tak puas hati satu je!!Masa aku nak bagi surat yg mengatakan aku menang tu kat rmh dia.Penat dowh aku bagi salam…tekan ring door bell..Banyak kali plak tu..Kereta ada kat rmh..Tapi xnak buka2 pintu..Ho ho ho..Tak tahu lah sama ada cikgu aku ni dah pokak tak dgr suara aku ataupun dia ingt ada org datang kat rmh dia nak jual barang!Hi hi hi..yelah..penampilan aku kat luar mmg susah di cam.Walau bagaimana pun..TQ kepada cikgu BM aku nih..

p/s – skali lagi aku karang esei yg panjang utk korang..ekekek..sakit mata?Haha.baca je lah dowh..Tak lupa juga TQ kepada Sam , Rafhz dan Nuaeman kerana sedikit banyak membantu aku dalam memberi idea utk mengarang esei tersebut..Aku dapat cash Rm400 ni weh..hahaha..persoalannya??Adakah aku masih mahu menangguhkan pembelian hosting blog sendiri wlupun dah banyak menang contest?Hi hi hi..Lu pikir lah sendiri..

p/s/s – kepada bdk SMk Sg. Kertas..Gambar last kelas 5 bintang nnt2 aaa…Malas plak aku nak post kan..Hi hi hi..Tapi kalau ada masa aku akan postkan mggu ni atau mggu depan..chow…

  1. Tahniah…!! kiranya ada bakat dalam penulisan esei

  2. haha.. suda dapat rm 400 penyer.. ptt la senyap aje… haha… abis karangan tu x pndai nk siar ke… hihi.. gurau aje.. at last dah tersiar gambo si farah nie kat blog dia yerk.. so klu jmpe tgh jalan mst cam nyer… haha… anyway congrate…. usaha tangga kejayaan, tgk last minit nyer usaha dah dapat no.2 tu klu buat karangan dr awal lg mst dapat no.1 nyer… chayo! chayo!.

  3. macam pernah jumpa jerk…ko pi midvalley ek semalam??haha..

  4. gambar ko kecik sangat. susah budak2 lain nak tengok muka ko yang tak ayu tuh. haha..

    • fara5
    • December 29th, 2008

    Afzai Afandi – hahha..tu ko ckp!!..dgr kwn2 aku ckp lg la..sikit2 bila aku ckp karangan atau esei time piksa @ SPM hr tu susah..asik kena perli je..hohhoo..dorang duk ckp aku..ko dah la karang panjang2..mst A punya la..hu hu hu..Ye2 je dorang tu dow…tah apa yg aku rapikan dlm karangan aku tu bkn dorang amik kisah..aku ckp betul2 susah..kunun2 mcm aku ni berlakon plak!!hohho

    Rafhz – tu la psl…klu karang awal2 hr tu..mst dpt no 1 suda..hehe..Tp kan hadiah no 1 tak beza byk pun..hadiah no satu dpt cash money RM500..kira beza dgn farah RM100 la..hi hi hi..100 pun duit gak kan??Karangan tu farah tak hingat la letak mn..sbb tak sangka pun leh menang..msk2 contest ni..sbb nak sijil je..skali dah rezeki sbgi pemenang plak..hehe

    |rshah|R – Mana ada dow..tu org lain tu..hahhaa..aku jarang kuar2 rmh ni..cewah..aku klu nmpk ko..mst aku sapa lah punya..hehe

    titan – mmg aku saje letak kecik…letak basau2 buat apa..nnt org kenal..ekekeke..mcm ko ckp..aku tak ayu..ekekekekeke..letak kecik2 dah la..ko pun bkn nak tunjuk gmbr ko byk2!!hahha

  5. tahniah!! tapi letak la pix tu beso sket..

    • lieezzy
    • December 30th, 2008

    farah…he5
    congrets…bile nak blanje kiteorang makan2????

  6. hek eleh… si titan dah taruk gambo dia besau2… lg tu.. byk lg tu.. msh blum cukup ka? haha

  7. Fara2…ko nie mesti lahir sebelah pen, xpun sbelah pensil…..tengok ajela…artikel dah nak sampai tahap novel…

  8. huhu~~
    asik dapat duit je ko ni kan..

  9. wei, mantap laa ko farah. Mane nak jumpa pompuan cam ko r? Apsal gambar ko kecik sgt? tanak bagi aku usha ker? chit…

    • fara5
    • December 31st, 2008

    budeen-Ho ho ho..takmo la bsr2..malu..ekekeke

    lieezzy-belanja??eekekekeke..tggu aku dpt 1st salary amacam??

    Rafhz – gmbr yg dia letak tu dah basi suda..ekekekeke…nak tgk gak gmbr dia yg lain..hi hi hi..yg rafhz bila plak nak letak gmbr rafhz yg terbaru?haha..nak tgk gaya org dah keja ni..hehe

    KampungBoy-hohho..tak2..aku lahir bkn sebelah pensil..tp aku dilahirkan oleh org yg suka beri ceramah..ekekekekeke…tu sbb aku ada idea je nak merepek..hohhoo

    callister-selalu ke?hahhaa..mana ada selalu dow..kadang2 je tu..hi hi hi

    dr.oracle-MANTAP???ekekekeke..tang mana tu dow..hahha..pompuan mcm aku?haha..byk lg dow..prmpn sepah2 kat dunia ni..tp klu ko nak spesis prmpn pelik mcm aku..tak tahu la ada yg serupa ke tak..hehe..buat apa nak letak bsr2 gmbr tu..haha..segan la..nak usha aku call aku la bila ko dah balik malaysia..hehe..jgn lupa bwk souvinier skali..hi hi hi

  10. gamba rafh??? hm… nnt la bla ade masa.. hehe dah basi ke gambo tu? mcm baru aje😛

      • fara5
      • January 1st, 2009

      hahhaa..mcm dah basi je…tak tukau2 pun..sama mcm si titan tu ha..hi hi hi..mcm nasi lemak bungkus basi suda..hohohohoh

  11. blum basi agi la.. kulat pom lum tumbuh agi.. bau pom segar agi gambo tu.. hhe

  12. Salam, tahniah la ye.. aku pun tak pernah dapat hadiah semahal tu.😉

    p/s: Titan tipu, farah ni comel budaknya.😆

  13. bila lagi nak beli domain sendiri farah? hehehe

  14. beli aje laa domain name dulu… rm30 je. pastu hosting paling koman 100 setahun… setahun kemudian bayau 130 je… duit masyuk dah gerenti boleh dapat punya secara tak langsung… bleh laa buat perancangan kewangan lebih mantap lagi lepas nih…

  15. tahniah, saya dapat msk blog anda dari earncent.com. Anda tak dapat masuk program triondkan. Saya ada satu affiliate yang mudah untuk anda dapat RM0.30. Cubalah layari

    http://www.gajisendiri.com/index.php?ref=haikal

  16. Tahniah.. Kecil2 dah merasa duit banyak2..
    Semoga berjaya..

  17. boikot israel laknatullah

  18. boikot israel laknatullah dik

  19. Tahniah. RM400 tu banyak tu. Rezeki tu namanya.

  20. Farah mmg cute wei!!! sapa nak buat jadi adik angkat.. (jadi bini pon bole… dah 18 tahun, dewasa)..
    muahahahahaaaaa

    anyway, tahniah !! tak sia2 ko tanya pasal beruang kutub dengan spiderman…

  21. boleh belanja saya domain nie…he3x.

    • nurul
    • January 31st, 2009

    nk taw x…farah nie cute gler!! n pemalu orgnye…hm bgs lah.. malu tu kan sebahagian drpd e-mann,,hehe2…

    waa…lame xjumpe farah……isskk…[wnduu ar.. )’: nnt akak bg chipsmore lg erk…farah suke kan? hi hi hi…]

    • fara5
    • March 1st, 2009

    mak oiii..banyak nyer komen aku nak balas..hohoho..apa2 pun yg ucapkan tahniah tu..TQ ye…rezeki dtng tanpa diduga..aku pun mcm tak percaya je..huhuhu

    nurul – mana ada comel la..biasa2 aje..mcm mn kat srwk??bila mau balik aa…chipmores??shhuutt!!malu..hahha

    • nurul
    • March 7th, 2009

    alhamdulillah…..uih..bestt sgt!! nnt dtg larh cni!!!! sementare cuti2 neh..dtg lah ek..hehe..balik lmbt agi ar…adoi..wndu bangat sama owg umah n kamu!!

    (: pe citer ha?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: