Contest 5 : Buat duit dengan Join contest Encik Titan di Earncent.com

brazilian_tapir-vert

Ho ho ho..Salam semua..Hari ni aku nak buat satu review yang paling best sekali.Haha..Anda kenal siapa Encik Tapir?Hi hi hi..Tak baik cakap dia macam tu tau..Titan la nama dia…gurau aa…tapi kasar sikit..huhhu..Ingat lagi review aku pasal Titan dulu?Alah..yang first2 sekali yang aku menang tu..Hehe..Time tu banggo gilo lah aku dibuatnya..Hahahahaha..

Hari ini..Aku masih lagi nak bercakap tentang contest di blog Tapir Titan ni..Blog ni lah satu2nya cara aku menjana duit..Ekekekeke..Orang lain termasuk Tapir Titan..Suma duk sibuk2 dengan programTextLinkAds,Freebis4Webmaster..jual link tu,link ni..buat affilate..kaut duit dgn nuffnang..Tapi aku kaut duit dgn join contest je..Hahahaha..Tiba2 aku rasa mcm bangga plak..Ekekekeke…Sekali sekala.. Bukan riak  aa..Cuma masa tulis post ni aku teringat plak kisah En Tapir dulu tu..Huhhuu..Kelakar betul..

OK..Contest kali ni ialah contest akhir thn di Blog Earncent.com..Siapa yang tak kenal Titan yg cumil ala2 tapir gitu..hehehe..Contest kali ni memang best!! Hahha..Sebab ada hadiah untuk review terbaik sekali.Tu yang nak aku gondolkan hadiah dia tu..minta2 titan jatuh la hati kat aku n kasi menang..Akakakaka..NAk kena cium titan sebagai rasuah ni..Baru leh menang dol..Hi hi

Aku pasti..Mesti ramai yang bila baca post ni akan cakap..Leh percaya ke contest ni??Haha..jikalau tu soalannya..Aku nak jawab n bg tahu kat korang memang boleh percaya!!! hehe..Dah byk kali aku menang beb..Banyak dah duit si Tapir Titan ni aku sapu..Hehe..Tak percaya..OK..korang klik kat mana2 satu link kat bawah ni.Link bawah ni akan menunjukkan bukti yang aku dah menang di blog tersebut dan tuan tanah punya blog tu pun dah bayau aku..Hi hi hi..Jangan jeles………Memang ada bukti beb!!

1 – 1 st place Keputusan Rasmi Pemenang Earncent Review Contest
2 – 1 st place Keputusan Rasmi May Comment Contest 2008
3 – 1 st place – Keputusan Rasmi July Comment Contest 2008
4 – 2 nd place – Keputusan Rasmi New Earncent contest 2008

Tak cukup tu??Korang tgk lak komen yg aku dpt baru2 ni dr cik luvlee..

22 | luvleey

memang banyak betul farah masuk contest..kenal blog farah sebab tiap kali menang contest, mesti biasanyer nama farah de hehe..

Haha..Macam mana?Aku dah banyak menang contest ni..Korang nak tengok je ke?Jom la join dowh..Asik aku je menang tak best betul..Hi hi hi..Bukan berlagak.Tapi saje je nak membakar semangat korang tu..Bila aku dah dapat hadiah dr Tapir Titan..Tahu plak korang jeles kat aku..Apa kata korang join contest kali ni.Penat dowh asik ajak korang ni..degil betul la..huhhuu

Susah ke nak join?Haha..biasanya mcm tu lah persolannya…Tapi takpe..Aku akan terangkan mcm mn nak join contest ni..Bukan susah mana pun..Kalau nak betul menang,kena la ada semangat sikit..Ni suma benda cakap susah..Sampai bila la korang nak menang..Hishh…Macam hangat2 tahi ayam je semangat korang tu.Manis di mulut..tapi berat tulang..Haha..tapi Tapir Titan ringan tulang kan??Haha..ringan2 tangan..saja2 nak bagi org duit..Ekekeke…tu yg sayang kat titan ni..Hahhaa..Cukup ke cium Titan je..Tak boleh jd ni..Kalau aku peluk amacam?Dah kena peluk baru leh menang kot..haha..Dah2..jom tgk apa syarat2 contest kali ni..

Syarat-syarat penyertaan Last Earncent Contest 2008

1. Mesti ada akaun bank seperti Maybank, CIMB, Paypal, dan sebagainya.
2. Mesti subscribe blog ini. Wajib.
3. Pemenang hanya untuk 1 username sahaja.

Pertandingan atau contest ini dikira melalui sistem point. Siapa yang paling banyak kumpul point dan banyak menyelesaikan tugas yang diberikan. Mereka berpeluang untuk menang.

1. Subsribe blog earncent – 20 point
2. Komen di blog earncent- 1 point untuk 1 komen
3. Review Tentang Pertandingan ini diblog anda – 30 point
4. Follow Twitter aku – 20 point
5. Subsribe blog The Important of Eye – 20 point

*aku rasa korang tahu camana nak subsribe blog earncent dan The Important of Eye kan?
*aku pun rasa korang tahu bagaimana untuk membuat komen.
*sila review dalam lingkungan 50-400 patah perkataan. Tak perlu terlalu panjang.
*Jika korang ada twitter. Sila follow titaniumhijau untuk dapatkan lebih point.

JIka korang sudah subsribe blog earncent atau The Importan of Eye serta follow Tapir Titan  diTwitter, sila maklumkan di blog earncent atau di forum wangcyber. Ini memudahkan untuk Titan kira point korang.

Ok. Itu sahaja cara-cara untuk mendapatkan point untuk contest ini. Semua orang ada peluang untuk menang dan aku harap, ramai yang akan mengambil peluang untuk mencuba nasib.

Hadiah yang bakal diterima.

1. RM50 + Panduan Buat Duit dengan Shareasale
2. RM30 + Panduan Buat Duit dengan Shareasale
3. RM20 + Panduan Buat Duit dengan Shareasale

No. 4 hingga 10 akan mendapat hadiah saguhati sebanyak RM5.

Kesemua pemenang dari nombor 1 hingga 10 akan mendapat bonus produk tambahan yang akan aku bagitau nanti. Yang pasti, produk baru.

Bonus Tambahan – Review Terbaik akan memenangi hadiah wang tunai sebanyak – RM25!Hahha..Ni yang aku idamkan nih..

Contest ni sudah pun dilancarkan.Tarikh tutupnya pula pada 1 Jauari 2009.Maknanya korang masih lagi sempat n ada masa nak join beb.Jomlaa..Apa tunggu lagi..Hehe..Jomlaa tu ayat dr blog titan gak..Best plak dowh..Hi hi hi

Ouh!!!Anda masih tak kenal lagi siapa En.Titan???OK…nampak gambar 802340743lsebelah ni..cumil tak??Ish2..bila la si Titan nak msk minang aku ni..tak sabau nih.berkurun duk tunggu..haha..korang leh klik gmbr tu klu nak lihat gambaran yg lebih besar..aku ni klu buat review..tak boleh klu tak  letak muka tuan dia..Mesti kena taruk.Haha..baru best dol..OK2..Titan ni seorang pemuda lelaki yg aktif dalam dunia Blog.Selain tu dia juga tidak lokek ilmu untuk mengkongsikan ilmu mcm mana beliau menjana wang dr Internet.Haha..Blog beliau di beri nama Earncent.com . Jangan lah segan2 kucing kurap dowh nak gi tgk blog dia..Klik je sini..

Bukan tu je..Setiap program yang dia sertai..Pastinya ada hasilnya.Maksud aku tak sia2lah dia join.Kalau si Titan ni dah buat sesuatu perkara..Memang dia akan buat sungguh2..Baru2 ni dia dapat tawaran dr Youthsays..Haha..Untung betul si Titan ni.Mungkin juga disebabkan Kegagahan beliau dalam dunia blogger buat dia terpilih..Hi hi hi..Titan juga selalu menunjukkan bukti2 bayaran yg diterima atau cek2 di mana2 program yg disertainya.Bukankah itu satu benda yg menakjubkan?Haha..bukti pembayaran atau cek2 itu juga menunjukkan bukti2 yg kita boleh percayainya..Betul tak?Tapi jgn percaya lebih2..kang korang pun jd Tapir..huhhu..

So..aku takmo komen panjang2..Bak kata Nabil..Lu pikir la sendiri.Aku dah banyak menang contest yg dianjurkan oleh Titan ni..Dan mengapa korang juga tidak boleh menang?Jangan mengaku kalah sebelum bertanding!!Aku tak suka.. Ho ho ho..Chow..

p/s- mesti mata titan tambah lebam lagi..Haha..panjang gak post aku ni dol.. malam ni takde plak idea aku nak ampu ko titan..huhhuu..nasib aku le labi.. Badi aku kat contest Titan ni kuat lg ke?hohohho

  1. waa..you really won many contest at titan site haa..

    • fara5
    • December 14th, 2008

    whiteblogger-hahhaa…ya ka?Maybe luck kot..hehe

  2. Wa….pa kata kali nie, ko rehat aje fara. Orang ‘lagenda’ review cam ko nie kena banyak rehat ujg2 taun nie. Dwet review pun xabes nak hadap. Hoho….

  3. aku surrender la kat ko farah.. salute!!

    • fara5
    • December 15th, 2008

    KampungBoy – Lagenda_Fullamak..boleh kalahkan P.Ramlee x?Ekekekek… nak rehat?Mana boleh..ni sumber pendapatn aku ni..hahha

    budeen – apsal surrender dowh?hahha..jgn le ckp mcm tu..just give a try maaa..hahha

  4. Macam 2 contest ada siut….
    baguih betul

      • fara5
      • December 16th, 2008

      zaki – biasa le..hujung2 thn ni..mmg byk..ekekekeke…

      humbleandmodest – hohho..kalo la aku leh buat blog isi dia sumanya psl contest..kira cayalah tu..hi hi hi hi..tp ni suma contest org..bkn blog aku punya..muahahahhaha

  5. 5 post berturut2 ko berkaitan dengan review contest..
    dah macam blog pertandingan plak….
    hoho..

  6. tp ape tujuan sebenar ko daftar akaun wordpress ekk??
    hoho

      • fara5
      • December 16th, 2008

      tujuan sebenar erk..nak berbloging dan juga jana duit..haha..amacam??takde la..berblog ni utk isi masa lapang je..hehe..aku bkn kuar gi mn2 pun..jd..saja2 le nak buat blog..haha..ko apa plak tujuan ko berblog ni?nak msk contest je ke?ekekekeke

  7. kalau ko pernah baca apa yg ada kt blog aku mesti ko tau apa tujuan sebenar aku…

    ***huhh..nampak sangat dah……

  8. … aku tak dapat nak folo… terlalu banyak komitmen.. dan ko pula adalah pengomen tegar…

  9. kena tapir laa pulak mamat titan nih… encik tapir kaaa? aiyoooo….

      • fara5
      • December 18th, 2008

      petronas crazy craze contest – hohoho..penomen yg tegar?mcm bunyi org yg hisap rokok..atau perokok yg tegar utk meninggalkan perbuatan nyer!!hi hi hi

      abdfatah – hahha..sape tak kenal ngn mamat tapir klu dah dtng kat blog aku nih..hi hi hi

      • fara5
      • December 18th, 2008

      abdfatah – ahakz..siapa tuh??ko ke fatah nak jd sponsor aku?hi hi hi hi

  10. aku x makan sate tapir la farah oi… amboi x sabo nk tunggu pinangan titan nmpk.. haha.. ade men rasuah ke nie.. hahaha… mane la tau.. kot2 bg diskaun mas kahwin sbb tu la slalu menang.. haha gurau aje farah…

      • fara5
      • December 19th, 2008

      rafhz – hahhaa..mn ada rasuah..bodek je…ekekeke..nak tggu pinangan dr rafhz..lmbt sngt..mcm tak sudi je dgn farah..ekekekeke..kesian kat farah nih..kan..kan..kan??hahha

  11. ok gak tu farah.. jadi full time contest earner

  12. cheewah… betul ke nie farah oi… kang g pinang kan… heboh satu sg kertas.. hehe… so result spm dah luar lum?

      • fara5
      • December 20th, 2008

      petronas crazy craze contest – ho ho ho..tp xgak..tu klu ada..klu xde..terduduk je la aku..hi hi hi hi

      Rafhz – hahha.hantar le…farah tggu je ni..ekekekeke…nak pinang ala2 mcm mawi dgn ekin punya ke?hahahaha

  13. adeh… x best la mcm mawi n ikin… mcm biasa aje… tp letak besar2 gambo dlm blog.. haha

  14. tanhiah sbb mng contest titan.. sllu mng eyk? murah rezeki.. lg murah klu blanje ak farah.. =p

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: