Contest 3 : Lets Make Money from Dizzy Contest the owner of blog Helmi Asyraf

794082850m1Did you know who this handsome guys?Hi hi hi..this guys his name is Helmi Asyraf. He also one of blogger in Malaysia. I knew him form Titan blog..Hahha..Did you know who’s Titan?Alah…the owner of Earncent.com..hehehe

Enough is enough!!Hahhaa..I like this word man..did you seen Snake on the plane film?Alah..the hero negro one..Why i said enough is enough??hehe..This because I want to said Malay plak..hehe..

Penat ni dowh..tergeliat tangan aku nak menulis bahasa ugando ni inggeris kat blog ni.Haha…Tapi syok plah dowh..Ekekekeke…Firstly TQ to Cyza also..Now i like to give a comments in english..It’s fun man..Hmm..now I’m thinking back..If la i do this from the begining..Surely my English 1119 will be improve..Haha..It’s not too hard to speak in English Right?Haha..Now i Realize it man!I remember that comments titan have done before..Lets check it out..

titan – 05 Dec 08 at 04:39:34
Dan buat pengetahuan korang. English aku sangat teruk. SPM, aku dapat 7D sahaja. PMR aku dapat C. UPSR pun dapat C. Cuma kat universiti sahaja aku dapat A. Tapi itu bukan alasan mentah untuk aku tidak boleh menulis dalam english. Kalau korang perasan, english dan grammar aku memang broken gila. So, pedulikan tu semua. Semua tu dari korang sahaja.
Haha..dah nampak pengakuan kat atas ni?OK..dah cukup2..kang aku cerita pasal si titan ni plak lebih2 dari Helmi..haha..sebenarnya Helmi ni ada offer kepada org ramai untuk menulis artikel di blog dia…eh..betul ke artikel?alamak..dah lupa suda..hehe..Dan titan pula mengambil kesempatan itu utk merentap segala peluang yg ada..Bagi sesiapa yang nak ambil part time job tu atau berminat,boleh la pergi ke Blog Helmi Asyraf dgn segera ye..hehe
Tapi..Yang paling penting sekali..Aku pasti dan pasti..Bukan tu yang korang minat sekarang kan?Aku pasti korang lebih berminat dengan contest yang diadakan oleh si Helmi ni..Ok..jom cerita pasal contest dia plak..Contest yg berlangsung di Blog Helmi ni diberikan nama Dizzy December Competition : The Blog’s Top Contributors.Contest kali ni berlangsung dengan menggunakan sistem point OK..Yang penting review di blog masing2 mengenai Helmi mestilah di buat..Haha..Apa lagi masa dlm post tu la kita ampu kasi abis maaaa..haha

Syarat2 menyertai dan bagaimana Contest Dizzy ini berlangsung.

  1. 1 – Mestilah menjadi Top Comentors.Satu comments bersamaan dengan 1 point..Ingat lagi sistem point yang aku cakapkan tadi?Macam ni lah nak kumpul point2 nyer..ok??Penghargaan akan diberikan tidak kira anda berada di ranking yang mana jika anda mencapai 80 coments di blog tersebut.Wah menarik!!Betul tak?Kalah pun dapat hadiah ni…hehe..Dan yang paling penting sekali Jangan buat SPAM DURJANA. Ianya tidak akan di kira!
  2. 2 – Membuat review juga akan membrikan anda point.1 review bersamaan dengan 5 Point.Haha..jadi buatlah berapa review yang anda nak di blog memasing.Ampu tuan tanah..jangan tak hampu!
  3. 3 – Kalau nak tambah point lagi.Korang boleh la plak buat review tentang product si Helmi ni.Tapi kali ni review point nyer makin tinggi.Haha.. 1 review = 15 point..Fulamak..aku nak buat review byk2 la mcm ni.Ngeh3.. Review yg dikatakan tadi ialah mengenai product beliau iaitu My Shop ( Kedai dia kot )and my Designer Backpack + Sling Bag.Korang leh ngarut mcm mengenai product tu.Contohnya design dia ke dan etc.Untuk maklumat lanjut leh klik sini.
  4. 4 – Subscribe blog Helmi..Bukan payah pun kan?Sonang yor nih..ekekeke..Tapi ni adalah wajib jika nak join contest!Faham??
  5. 5 – The Truth – Helmi akan buat post mengenai Speak up! : TEN WORDS OF SINCERITY.Coment dialu2kan..Sama ada mengutuk tentang blog beliau atau mau kasi ampu sama dia.Haha..3 Top comentors dalam blog ini akan diberi point sebanyak 50 point!!Fulamak..50??????Banyak dol..hehe..Mesti ingat..komen di dalampost tersebut metilah jujur mengenai blog beliau..
Amacam..dah tgk mcm mana nak dapatkan point lebih utk sertai contest ni?haha..mudah kan?Bak kata org..Hendak seribu daya..tak nak seribu dalih..Kalau korang tanya aku..Aku memang nak join contest ni habis-habisan..Hehe..Dah ckp cara2 menyertai.Takkan xnak cerita pasal hadiah plak kan?Jom kita terjah apa pula hadiah2 nya…hi hi hi hi

Hadiah2 Yang bakal diterima Para Pemenang!!

Malaysian:

1st Place : RM 25 + My Shop 80% Discount Voucher Code + 125×125 advert space

2nd place : RM 15 + My Shop 50% Discount Voucher Code + 125×125 advert space

3rd place : RM 10 + My Shop 25% Discount Voucher Code + 125×125 advert space

Outside Malaysia:

1st place : My Shop Laptop Bag ( Customize by yourself) + 125×125 advert space

2nd place : My Shop Backpack( Customize by yourself) + 125×125 advert space

3rd : My Shop Sling Bag ( Customize by yourself) + 125×125 advert space

If I get ranked after after 3rd place, will there any chance that I can get prize?

Absolutely. I will explain at the end of this post (n_n)

Lalalala..Dah tgk?Best tak?Apa tunggu lagi..Jom la sertai..hehehe..

p/s – Review bahasa inggeris akan dibuat di Blog Omputih aku iaitu Blog Gainfotech..Ok??Sergah..jangan tak sergah blog tu..Tapi post akan di buat belah malam selepas review bm ini disiarkan..harap maklum..hehe

  1. hoho..macam2 la budak nih. berapa kali ko guna nama aku dalam entry nih haa..

    apapun. Just do your best aa. semoga subjek english dalam SPM ko dapat A.

    • fara5
    • December 6th, 2008

    titan – TQ for the wish..hohhoo..alah titan..betul apa..aku kenal si helmi ni pun intro blog dia dr blog ko..jd tak salah rasanya sebut nama ko kan?hehe

    • rEy_aNa
    • December 7th, 2008

    wei..contest pe ni??
    ish..siyes..ak xpham..
    ak komen ni ats dasar ko yg suruh je..
    hahaha..
    tp ak mane paham pon..
    kih2..

    • fara5
    • December 8th, 2008

    rEy_aNa – shutt…jgn bg tahu org..hi hi hi hi

  2. .. so maney contest ,maaaa.. I can’t contribute to contest.. got more important things to be done…

  3. ko kena bubuh plugin top comment kat sini lagi best… lepas nih boleh laa ko cari penaja untuk buat contest dalam blog ko nanti… boleh???

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: