Contest 1 : Buat duit di Blog CyzaSector dan menderma untuk Siti Maisara.

OK..sempena hujung tahun..Biasa la..Banyak para blogger akan buat contest2 di hujung tahun.Hadiah pun lumayan gak.Ok..salah satu contest yang aku tahu dan selalu ikuti ialah Contest di Blog Cyza..ianya mudah dan senang nak follow.Cuma korang je lah..Nak ikut atau tak.Tapi aku dah dua kali menang contest kat blog Cyza ni.Sekarang pun tunggu hadiah dari dia sampai ke rumah je.Hehe.jangan jeles..2 kali dah aku menang ni..hehe..Nak kenal siapa Cyza?Ok..kat bawah ni la Cyza nyer..nama dia Zaki sebenarnya.Tapi macam mana tukar ke Cyza..tak sempat plak aku nak tanya..hohoho..

duit2

Hensem tak Cyza ni?hi hi hi hi..tu tak penting..yang penting,aku nak cakap pasal contest yang dianjurkan tu..Okay??Sebelum tu aku nak cakap sikit nih Cyza..aku minat kat gambar ni..Tu pasal aku tyngkan..hehe..

Syarat2 penyertaan contest di Blog Cyza

  1. Comments yang diberikan mestilah dalam bahasa Inggeris.
  2. Sehari maximum comments yang boleh diberikan hanyalah 7 sahaja.Lebih dari tu tak dikira sebagai comments utk penyertaan.

Amacam?Mudah tak?Senang je kan…So apa tunggu lagi.Jom la sertai contest di Blog Cyza ni..hehe..kalau nak gi blog dia klik sini.

Setakat 2 kemenangan yang aku perolehi di blog cyza,hadiah yang di berikan ialah 4GB pendrive dan juga some cash money.Haha..korang takyah tahu la brp byk duit yg aku dpt tu.Tapi kalau berminat nak menang duit mcm aku.Jom la ikut sekali join contest ni..hehe

maisara

Ok..Selain dr tu..ada sedikit cerita aku nak bagi tahu ni.Nampak tak budak kecil kat atas ni.OK..budak ni nama dia Siti Maisara dan baru berumur 3 tahun.Maisara merupakan anak saudara perempuan kepada Cyza.Dia mengalami jangkitan virus di paru2 dan spinal cord pula semakin membegkak.Doctor juga mengatakan dia boleh paralyzed atau lumpuh jika keadaan menjadi lebih teruk.Siti Maisara ni memerlukan RM30 000 atau 30k utk beli sejenis alat bantuan utk dia bernafas ( oxygen machine ).Kita semua tahu yg RM30k bukan mudah utk dicari.Pada mulanya Siti Maisara di letakkan di Hospital Besar Seremban.Kini sudah beralih ke Hospital Besar Kuala Lumpur di wad ICU.Ayahnya pula bekerja sebagai salesman kereta.Klik sini utk ke laman web ayah Siti Maisara ni.Ataupun Klik sini untuk baca artikel penuh mengenai keadaan kritikal Siti Maisara di blog cyza.

Jadi hulurkan tangan ringankan beban.Sesiapa yang mahu menderma wang kepada Siti Maisara boleh lah masukan wang tersebut ke akaun bawah ni. Ingat..RM30k bukanlah senang utk dikumpul dan bukan dlm 1 masa.Ianya terlalu BANYAK.Bak kata pepatah mcm cyza gunakan‘BERAT MATA MEMANDANG BERAT LAGI BAHU YANG MEMIKULNYA’.

Maybank account: 1640 1603 8869 (Ramlan B. Jusoh)

or if you prefer to contribute via CIMB or Public Bank, you can transfer it to my account and I’ll pass it to him later.

CIMB account: 0118 0037 8265 24  (Zaki Yamani Zakaria)

Public Bank account: 4808129705 (Zaki Yamani Zakaria)

Paypal account: rosapasadena1@hotmail.com

p/s – Cyza..kalau ada salah info pasal post ni harap bagi tahu ye.Kang jadi penyalah sampai maklumat plak.Huhu..

  1. Wa…dah jauh jugak diorang nie….xxterkejar aq. Hoho…..

  2. Thanks for the post Farah.
    Hadiah ko dihantar menggunakan pos ekspres. Lusa sampai la tu sebab akku baru nak hantar besok. Tadi tak sempat pasal ada kursus.

    Hmmm cyza tu adalah ringkasan dari CYber Zaki.

  3. oh yea…gambar yang ko suka tu, bini aku yang snap tau…dia memang pandai amik gambar…he he tapi dia jarang amik gambar…kena suruh dulu

  4. hadiah ko, aku hantar sebelum tahun baru. aku dah kata, wat akaun bank. tu la. malas lagi..

    • fara5
    • December 6th, 2008

    KampungBoy – kejar..jgn tak kejar..hehe..hujung thn ni mcm2 contest ada..ekekeke

    cyza – hahhaa…tak sabau nak tggu hadiah ko terbang ni..ekekekeke…huhhuu..terror gak bini hang ni…xdela..aku bukan apa..minat plak dlm penggambaran punya sesi ni..hehe

    titan – hohhoo..aku ada la akaun bank..cuba aku plak mls nak cek bila duit dah msk..hehe

  5. hm…kena tolong adik 2..
    nanti aku wat post pasal dia.

    • fara5
    • December 11th, 2008

    callister..hoho..betul tu..kesian kat adik ni..klu la aku kaya n ada duit lebih..nak je aku tlng..masalahnya..keja pun xde..huhhuu

  6. jangan lupa ko kena simpan sebahgian dan belanja sebahgian…

      • fara5
      • December 18th, 2008

      hohho…simpan erk??belanja??duit ni pu aku tak tunaikan lg..hahhaa

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: