Sony Cybershot – T300/R atau T500/R lagi best?

OK..hari ni aku nak bwk satu post pasal Camera pula.Hi hi hi..ingt blog Gainfotech?Alah blog BI aku dgn Richie tu..huhhuu..buat2 lupa lak korang ni eh!..OK..kalau lum pg..apa kata gi singgah dulu blog Gainfotech tu.

Ho ho ho..siapa yang tak bermiat bergambar kan?Tapi aku mmg tak minat bergambar cuma aku lebih kepada minat capture gambar!Tak kisah la gambar tembok ke..tiang ke..bumbung ke..org ke..apa2 lah..suma aku minat.Dengan syarat aku takde dalam gambar!hi hi hi..Biarlah org lain ckp konon2nya nak buat kenangan.Aku takmo di dalam kenangan mu..hahaha..dah2..

Selain dr tu. Gambar juga adalah penarik minat di dalam dunia blog ni.Antara blog yg aku tertarik ialah Blog Cyza dan Blog Samdaddycool.Nak Tahu kenapa?Sebab time dorang ni ada kt luar..aku confirmlah tak handphone.. camera..huhuhu..dorang mst akan bwk 2 benda tu ke mana2..buktinya ada dlm blog dorang.Macam2 gambar ada dlm setiap post.Tu yg best tu.Haha..

Ok berbalik pula kepada kamera yg aku ckp td tu..aku br je belek Camera Sony Cybershot td..ada 2 jenis yg aku berkenan iaitu DSC-T300/R dan juga T500/R. Dua2 jenis Camera ni kalau nak di tgkan mcm sama je.Tapi ada sikit kelainannya sebenarnya.Jom kita layan…………………..

T300

255614

255642255651

T300 yg lebih lembut penampilannya..harga plak dalam 1.2k- 1.3 k…Hohoho.. mula2 keluarnya produk ni harga dia dalam 1.5k..tapi skrng dah turun dah harga dia.Tapi aku tgk kat dalam Ebay harga dia dalam 1.4k..huhuhuhu..mana satu yang betul ni?

T500

305681

305693305671

T500 yg lebih ganas penampilan dia rasanya..Hahaha..tapi lawa tak?yang ni plak harga dia atas sikit je dari T300 tadi..Kaler merah dia pun nampak lagi garang dr T300.

Ho ho ho..dah tgk?Mana satu yg best korang rasa?Hmm..aku masih keliru mn 1 yg patut dibeli.Haha..aku bukanlah ada byk duit mana pun.Tapi abah aku yang cadang nak beli kamera lagi 1..hi hi hi..Tapi yg ibu aku lak baik ckp beli camcoder.Huhuhuhu..mana2 lah..tp aku lebih suka beli kamera.(hi hi hi..pilih sbb utk kepuasan sndr le katakan..haha).Berapa byk daaaa camera kat rmh aku ni.Macam2 jenis ada.Tapi kalau kat sekolah aku suka bawak yang cokia atau yg buruk punya tu.Kalau nak kena rampas pun takde la terharu dibuatnya aku nnt sampai nak bwk nenek2 dtng sekolah.Hi hi hi

Hmm..mngkin juga ada kedai lain yg jual lg rendah de harga tu.Huhuhu..tp kena byk survey la.Mahal gak kamera ni bg aku.Kadang2 buat aku terfikir..kalau dah harga mcm tu baik ambik yg jenis Camera zoom punya..

Hi hi hi..wlu apa2 pun..terpulang pada abah aku..haha..sbb dia yg keluar kan duitnya.Bank le katakan..hahaha.Lawa tak kamera ni?So..apa kata korang? Kalau yg selalu beli kamera..korang cadang mana satu lg best atau brand lain lg mana yg power?Akakaka..chow dulu..jgn lupa..bg komen!!!hi hi hi..

Untuk maklumat lanjut tentang camera ni leh tekan sini.

p/s – Camera digital atau handphone camera lg best?Mana satu pilihan di hati korang?

  1. dua2 best kalo ada org bagi..
    haha

    • fara5
    • November 30th, 2008

    callister – lg satu..klu duit ad..byk plak tu..jgn ckp ni..satu kedai boleh borong..ekekekekeke

  2. pada aku.. kalau setakat digital camera, baik amik camera phone cyber shot.. tapi kalau nak beli yang betul2 punya kamera.. angkat DSLR … lagi best! macam gambar2 dlm flickr..

  3. nak came raaaaa nak came raaaaaa jugak aaaaa…

    nak beli aaaaaaaaaaaaaaa……….

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: