Malunya aku kalau……

Hoho..tajuk post kali ni berkenaan dengan Malunya Aku kalau?????????Kalau apa..hmm mesti la pasal result SPM nnt..huhhuu..aku masih belum habis duduki peperiksaan lagi..Tapi aku dah risau gila.Ok post kali ni bermula dgn cerita aku balik dr Giant hr isnin(17/11/2008) hr tu..sejurus je balik dr Giant sbb nak pg beli ink printer yg dah habis tu aku trus gi KFC.Aku gi sana utk tukar notes dr kwn2 aku.Hohoho..knp aku asik promote gambar dorang je?Sebab kat sekolah aku lain,kat luar lain.Ini je la kwn2 yg aku ada.Yang sorang dari SMK Agama Rawang(asrama) yg lg Sorang dr St.Mary.Hohoho..dua2 mmg power..kalah aku..aku bwk notes add math,yg lg 2 tu bwk notes fizik dan kimia.Jadi kami bertukar2lah.Yelah aku pun tak pg seminar mana2.Nasib baik la kawan aku ni tak kedekut ilmu.Sebab rmi yg gi seminar tapi kedekut nak kongsi ilmu.

Tapi harus di ingat kongsi ilmu tu adalah lebih baik sebab ia akan menyebabkan kita mengulangi apa yang kita pelajari.Kalau kedekut.Tak kemana..Tapi aku tak salahkan org yg tak nak share apa2 dgn aku.Itu hak mereka.Duit mereka lah katakan dan Aku hanya perlu buat apa yang termampu mengikut keperluan atau tahap aku..

Cewah..haha..aku rasa mcm tak berbaloi kalau nak haiskan duit ibu abah aku gi seminar kalau keputusan tak baik nnt.Aku tak suka org yg jenis ungkit2.Jadi aku amik keputusan utk tidak pergi mana2 seminar.

s1010005s1010003

Hohoho..ni lah kwn aku tu.Sebelum ni korang dah penh tgk dorang kan?Ni gambar yang di ambil dalam pukul 3.Kita orang dah lapor gila nih..haha..dr pagi tak sarapan apa2.Aku dan kawan2 aku ni keluar awal sebab nak bincang apa yg patut.Kalau keluar lambat.Takde apa yg dapat nnt.Bak kata org lambat bukak bisnes lambat la rezekinya msk..huhuhu..Aku mmg akan berbekalkan kamera buruk aku yg org takkan pandang tu kemana2.Sebab aku mmg suka amik gambar.Ha..lagi satu..hehe..Dorang mkn KFC ni aku yg belanja..cewah nak bg tahu la kan..hi hi hi..Ada la habis dlm RM30++.Tapi dorang ni segan2 lak.Aku nak belanja malu2.Rugi la mcm tu.Aku lak naik segan nak order ayam 3 ketul utk aku apa..

s1010016s1010023

Gambar ni lak amik kat tempat tusyen.Alah tmpt tusyen aku tu dekat je dgn KFC.Takyah la gi tau kat mana tmpt tusyen aku tu.Korang bukan tak tahu kat mana kan?Hohoho..gambar akak kerani pun aku amik.Kita org decide nak bincang kat sini lps mula2 stng kat KFC.Dorang yg decide sebenarnya sbb ckp malu la duk sana kalau tak beli apa.Masa dorang blah sambil bawak beg aku,aku ada kat warta tuk beli barang jap.Hissh dorang ni,blah la plak.Aku br je cadang nak blanje.Hi hi hi..xpe2 tp tercapai gak hasrat aku nak belanja dorang tu..haha

s1010012s10100221

Meja ke apa aku pun tak tahu lah.Haha..gambar ni plak aku ambil time dorang gi toilet.Hi hi hi..nampak tak beg polo atas ni?hi hi hi..nak gi tau la polo..akakakakaka..takde la..sebenarnya beg ni lah aku bawak masa gi sekolah.Orang ckp beg ni mcm nak gi daki gunung.Haha..memang betul pun.Sebab beg aku tu macam2 ada..hi hi hi..penuh..tu pun masih tak cukup.Banyak lagi yg perlu disumbat dlm beg tu.Haha..

Apa yang aku malukan Sebenarnya ni????

Aku risau kalau result SPM aku tak bgs.Huhuhu..Aku takmo la result aku rendah dr PMR.Malu la weh..huhuhu

Result minimum bg aku kali ni ialah 8A 2B.Tu paling minimum.Tapi mampu ke aku capai result mcm tu?huhuhu..risau gila nih..Janji result aku jangan turun dr keputusan PMR dah le..Aku br2 ni ada ckp dgn ibu aku.Ibu2..haha..kalau farah dpt A sikit je mcm mana?Hmm..mak aku dah start dah mukadimah dia.Hohoho..mcm2 lg la.Ni yg buat aku risau ni.

Pendapat aku bagi subjek yang dah aku duduki..

BM – huhuhu..BM kalau tak betul2 mm susah.Lebih2 lagi kertas2 sbb markah sikit dan huraian setiap jawapan pula panjang gila mcm esei.Jadi masa tak berapa nak cukup dan tahun ni kejutan yg dikeluarkan ialah dia tanya frasa2 nama.Sebelum ni SPM mana ada mcm tu.Aku tak terkejut pun benda tu keluar,tapi aku mmg tak brp nak arif kalau frasa2 ni.Karangan tu boleh le.Aku rapu panjang2 sbb aku kan suka tulis panjang2,tapi tah idea aku tu si pemeriksa bekenan ke tak..aku tak tahu la..aku ada ckp dgn kawan aku,.BM kalau tak dpt A malu gila la.Dorang gelak2..tapi lepas dah amik piksa br sedar apa yg aku ckp.Tu la gelak2kan aku lg..huhu

Mathematic modern – subjek ni mungkin aku boleh skor A kot.Sbb sepanjang aku belajar math mod mmg Sentiasa dpt A.Bukan berlagak tp ni kan mathematic asas.Ni kalau tak dapat A.Masuk gaung aku dibuatnya.Huhu..

Sejarah – Tahun ni pun sama gak.Soalan pelik2 dia keluar.Maksud aku,byk soalan KBKK.Memang le best soalan tu.Tapi aku ni tahap KBKK aku byk merapu je.Bak kata org paper sejarah hr tu mcm sejarah aku sndr je aku buat.Hohohoho..aku mmg risau gila.Otak aku lemah bab menghafal!

Agama – ni pun sama mcm sejarah,aku jawab agama mcm buat agama sndr.Banyak gak KBKK.Agama mmg standard la dgn KBKK.Tapi aku risau aku rapu yg si pemeriksa tergelak2kan jawapan aku pastu pangkah jawapan tu.Huhuhu..

BI & ESt – Ntah la..ni aku arget dpt B kot..Sbb mmg dr seklah rendah sampai sekarang keputusan peperiksaan sebenar B je..sekolah nak dpt B atau A mmg la jarang sekali!huhu..tapi kalau keajaiban berlaku siapa tahu?Haha

Add Math – Argh..ni aku tension.Sebab hr tu aku tiba2 blur.Kenapa lah boleh BLUR!!!!Aku dah penah buat soalan tu tapi aku lupa lak.Setelah aku congak2kan nak dpt A tu mcm susah lak.Padahal aku boleh buat.Kira2 markah mcm dpt B je bila kuar SPM nnt.hampa aku..aku minat nak jd Arkitek ni..

Kimia – Hohoho..siapa tak tahu yang aku mmg lemah kimia.Kimia pun aku buat je la pahaman sndr.Takmo komplen lebih2.Tah apa yang aku tulis pun tak tahu la.Habis la subjek sains aku kalau aku mcm ni…

Yang tinggal harapan…………

Biology – ni aku boleh buat kalau prepare kaw2..harap2 dpt la A!!!!tension aku dibuatnya..

Fizik – Boleh ke aku dapat A?risau gila aku..Fizik??????????aku tanya kat korang ni..FIZIK ke??huhu..soalan yg mmg buat aku sakit hati sbb suka buat aku fikir jauh2 padahal jawapan senag kacang nak mampuih.Sakit jiwo belajar belajar Fizik.Tapi yg aku bangga aku penah dpt Fizik 74..hi hi hi..tp 74 tu tak berbaloi.Sebab masih lemah gila lg kalau di ikutkan..

Congak punya congak sampai terbalik!!

Berapa A yg aku boleh dpt ni??????risau giloo la…….minta2 adalah keajaiban yg berlaku kat diri aku ni.Kadang2 buat aku terfikir..Adakah solat hajat aku setiap hari tu di terima oleh-Nya?Dan adakah keajaiban oleh-Nya tu utk aku termakbul?Kadang2 mcm putus asa..Tapi tak baik kalau berputus asa.Tawakal tetap tawakal..Sebab sertiap org mampu miliki kejayaan kecuali yg tak mahu berusaha mcm aku .

  1. Aku tak nak komen apa-apa..

    cuma.. akhirnya ko meng’expose’kangambo ko..

    p/s – cumil juga ko ni..๐Ÿ˜›

  2. Insyaallah…Farah boleh buat punya….yang penting buat ms skang nie fokus betol pd subjek yg berkaitan dengan bidang yg farah nak ambil…tapi jngn diabaikan subjek2 yg len…Ini sekali sj SPM dalam hidup farah. Jadi lakukan sebaik mungkin……

    P/S : Biar penat skang farah, jngn penat dikemudian jari..

  3. wakakakakaka……tu gambar ko ke Farah? hehehe…belajar jer rajin-rajin. sembahyang la rajin-rajin. ko pasti boleh. cemaner nak jadi arkitek nanti. kena rajin belajar beb.๐Ÿ˜€

    aku doakan ko berjaya

  4. haha..5sn1 tu nama kelas ke?

    • fara5
    • November 22nd, 2008

    Penjejak Badai Semalam – aha…ko mmg..xde nak bg smangat langung..akakakakka…mana 1 gmbr aku??mana2..mcm ko kenal..hahhaa..

    KampungBoy – hohoho..Farah minat nak jd arkitek..cewah..haha boleh ke?huhhuu..TQ dgn nasihat tu..

    superman seluar dalam kat luar – mana 1 aku ni?ada ke aku letak gmbr aku kat situ?huhhuu…taukey..betul ckp din..wlu pun bkn seagama..tp ko memahami..

    callister – Haah..5 sn 1 tu adalah shortcut dr kelas 5 Sains 1..smksk lak SMK Sg Kertas..hehe..nak bg tahu sikit ni..5 sn 1 tu kelas dpn..cewah..berlagak plak..aku lak top 10 dlm kelas..klu byk main..aku akan jatuh ke no 11,12 dan 13…tak penah lebih dr tu..huhhuu..

    p/s – post ni aku buat di atas kesedaran & kerisauan yg melampau..aku tgk kwn2 aku rilek je..dorang ckp nak abih piksa cpt lg ada la..aku lak..asik risau je..hohhoo…aku tgk happy smacam dorang tu wlu pun bangga dgn pengakuan tak dpt jwb..pelik aku..aku lak yg lebih2 risau nyer..

  5. tu tu…bukan gambor ko ke tu..tak pakai tudung…warna baju ada bintik bintik oren tu…

    • fara5
    • November 23rd, 2008

    batman – bukan tu..silap org ni..haha..(xnak ngaku lah kunun..huhhuu)weh..apsal suka tukar2 nama??

  6. SPM bukan segalanya๐Ÿ™‚ kau nak domain gainfotech tu? kalau nak , dah hbis spm nanti kau carila hosting..kau beli la sendiri hosting tu..nanti aku forward dns kat hosting tu.. reply kat blog aku

    • fara5
    • November 23rd, 2008

    hohhoo..bg aku segala2nya kot..takde la richie..aku tgk kwn2 aku ni pelik smacam la..tahu happy je..yg aku ni lak mmg dah perangai mcm ni..tang gelisah..mcm pmr dulu..abih piksa..hr2 cek ketas smpi nak lebam..skali bila dah keluar result..aku lak mcm tak percaya result aku tu..huhhuu..dulu bdk yg disanjung dlm kelas oleh cikgu2 form 3..jatuh result dia..aku lak naik..tapi..tu dulu..skrng mn mungkin!!hohohohoho..

    hahhaa..betul ke ko nak bg domain tu ni?hmm..tgklah mcm mn..bak mesti nak..hehe..tggu pas abis SPM!

  7. kalau dah berusaha…jgnlah malu

    • pingspongs
    • November 24th, 2008

    erm, RK ni, all the best.

    Dulu saya dok taman selayang.
    Cara tempat ni berlaku macam dekat2 je dgn rumah saya dulu.
    Anyway all the best.

  8. saja nak tukar tukar nama. salah ke. ekekeke. oh tu mcam tu rupa ko yer. cam poyo jer. hahaha. lawak jer. hmm ada potensi

    • farah
    • November 28th, 2008

    farah
    smoga kta berjaya!!!๐Ÿ˜‰

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: