Adakah anda seorang yg PERAMAH?

Kon ni Chi Wa n Kon Ban Wa..Hi hi hi..dalam bahasa lain atau di fahami Hello n Good Morning.Al maklumlah blog aku ni selalu di datangi oleh org2 jepun yg reti berbahasa jepun.Jadi kadang2 kena ckp dlm bahasa jepun lak aku ni.Best apa..Mana la tahu kot2 ada rezeki lps SPM dpt smbng blajar dlm bahagian Engineer kat Jepun.Haha.tak salah kalau ckp mcm tu kan?Mudah2han keputusan aku elok masa SPM nnt!

OK tajuk aku hari ni ialah Adakah anda seorang yang peramah?Tapi topik pada hari ini kita lebih tumpukan apabila anda berchatting tak kiralah di mana2..OK?Bak kata org drpd bahasa kita tahu bagaimana perlakuan dan perangai dia?Betul ke???Ke nak sangkal je pendapat ni?Sebab TAK semua org mcm tu kan?Kadang2 manis bila ber’chatting tapi mmg takde bahasa apabila berada di luar..Ataupun mmg dah takde bahasa masa berchatting sama la juga bila dia ada di luar!Hmm mana2 la labu..Tak kisah..

Inilah jumlah rakan2ku yg ada di dalam senarai YM..huhu..Banyak x?Hisshh..kadang2 disebabkan ramai ni la buat aku pening!Macam2 ragam! Jadi dengan kata lain,tak kesemua org aku dapat puaskan.Cewah..puaskan? Hi hi hi hi..Kadang2 aku ambil keputusan utk Invisible je.Tapi aku rasa rmi yg sergah aku wlupun nampak status mcm tu.Korang ni tak reti nak berenti ke?Haha..Dalam sehari sacara puratanya akan ada 10 org yg akan sergah @ lebih rmi dan aku tak bls YM mrk!Sori ok..

Contohnya..minah sebelah ni.. ( dia ni gila publisiti sikit ).. kalau chatting dgn aku mesti ckp  jgn letak muka dia kat dlm blog.Padahal kalau aku letak.Kemain melompat gembira tak hingat dunia.Dont lie to me ok!I can see!

Bacalah YM aku kat sebelah ni. Terus terang kadang2 aku tak begitu peramah.Aku akan ckp apa yg patut je.Huhu..Kang klu dtng mood,keja aku asik nak ngutuk org je.Tu yg bahaya.Haha..

Tapi mcm mn lak korang bila ber YM atau chatting?Adakah peramah?Maksud aku layan je la suma org..Wlupun di dlm keadaan mood tiada ataupun ada? Mungkin soalan aku ni janggal sikit.Tapi itulah hakikatnya!Bukan apa..Aku mmg selalu online tp bkn ada pun.Aku duk kat ruang tamu,yg ngadap nyer adik aku.

Jadi kot mana yg terasa bila berchatting dgn aku.Kesimpulannya di sini tak kesemua org kita dpt puaskan hati mereka.Jadi soal peramah atau tidak.Harap2 sudah di maklumkan.Kadang2 aku pun ckp mcm robot sbb aku cuma akan bg tahu apa yg org tu nak dan takkan ckp apa2 klu dia ngarut2. Tapi tak juga..sebab aku pun suka ngarut marut selalu.Hehe..Tapi yg bestnya kalau dpt ber’chatting’ dgn org yg blogger2 ni.Betul tak?Aku suka sbb dorang ni pakar PC.Termasuklah software2..dorang mmg akan alert dgn benda sebegini.Macam2 benda br leh blajar dgn dorang.Kepada yg sentiasa menolong aku ketika dlm kesusahan tu TQ byk2..mcm2 korang ajar aku.Siapakah mereka tu agaknya?Haha..Lu pikir la sendiri..Oklah..chow dulu beb..jgn lupa!!Persoalan aku masih lg korang belum terjawab.Korang ni perama ke?Hi hi hi

  1. haha nk gelak haku baca YM tu😀

    p.s: haku ni ada split personaliti… >_< seram….

    • fara5
    • November 1st, 2008

    kento – klakat ke?Haha..aku rasa org tu marah kot..sbb kekadang aku suka jwb yg sakit kan hati org..yg dia pun satu..tanya soalan mcm tu pahal..hahhaa

    bkn ko sorang je ada spilt personaliti..aku pun sama..leh tukar 3 jenis perwatakan..haha..watak apa?biarlah rahsia..hi hi hi..lebih2 lg bila org jmpa aku kat luar!confirm takut,mcm nmpk hulk!hehe

  2. saya seorang yang peramah. kenapa nak tau?

    • fara5
    • November 2nd, 2008

    betul peramah?haha..klu mcm tu add aku..

    farah_ao6

  3. well.. welcome to the world… an welcome to the famoust world in IT… haha.. tu baru famous kat tenet… klu famous kat luar mcm artis tu… agak2 la si farah nie akan layan mcm mane ek.. hehe

      • fara5
      • December 29th, 2008

      hi hi hi..xdela kejam..betul le..tanya soklan bukan2..hambik ko..ekekekeke…tp farah lyn rafhz baik kan?ho ho ho ho ho…

  4. hehe.. biasala tnya soklan bukan2 tu… klu paparazi pom gtu gak… mst kene blk ngan input.. mane tau.. soklan bukan2 tu sbnrnye adalah maklumat plng pnting… haha.. btul x?.. hmm.. arinie result PMR dah kuar… nnt result SPM plak.. x bedebar ke cik adik nie oi… haha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: