Teacher Madeline buat pelajar jadi gila!

Teacher Madeline buat pelajar jadi gila!!..Itulah tajuk post aku kali ni.Tajuk kali ni agak gempak sikit!..Adakah aku nak cakap yg aku marahkan teacher ni?Ataupun aku tak suka dgn Teacher ni??Haha..bukan2..aku harap korang jangan salah faham dengan tajuk kali ni.Aku tak marahkan pun kat teacher ni.Tapi aku nak cakap yang Teacher ni semacam gila dia..Haha..Ish2.. bukan aku cakap teacher ni gila!cuma cara dia ngajar tu lain sikit..huhuhu..Faham?

OK..inilah gambar teacher Madeline tu.Korang kenal kan?Teacher ni mmg tak ajar 5 sains 1,dia ajar 5 Sains 2..Tapi khamis kelmarin lps,kelas 5 Sains 1 dan 2 digabungkan untuk subjek EST.Kira macam seminar sikit la ni..Haha..Asal usul teacher ni tak tahu lak aku dari mana.Tgk mcm org dr sabah pun ada.Ntah lah weh,tak sempat lak nak selidik latar belakang dia.Nama dia ni pun tah aku eja betul ke tak..hi hi hi..teacher!!..Jangan marah aaa…..

Seterusnya…nak tahu sebab apa aku cakap teacher ni buat pelajar jadi gila.Masa bengkel yang lps,teacher ni keluarkan pisau dari pensel box dia..Dia ckp sape yang buat bising ke apa tah..Dia akan luka kan pelajar.Hari tu dia ada sebut dalam ayat bahasa inggeris.Tah apa ayat dia tah,lupa lak..Tapi kes sebegini mestilah mengejutkan pelajar 5 sains 1 yg tak penah belajar dgn dia kan..Main pisau lak dia.Hohoho…Bahaya ni beb!!

Pastu,sepatutnya bengekel ni dijalankan oleh 2 teacher..di mana teacher Madeline tu dgn teacher kita org,Teacher Hjh.Fatimah..tapi tak sampai beberapa minit yg lps,ada org datang kat kelas n nak jumpa dgn teacher Fatimah.Jadi Teacher Madeline ni la yg jd cikgu utk mengajarnya.

1- I eat the rice      2 – Rice eat the I

Kes pertama..Korang nampak tak ayat kat atas ni.Aku tak berapa nak ingat,tapi tak silap aku..ni lah ayat yg dia tulis kat whiteboard hari tu..teacher tanya,ayat mana satu yg betul.No 1 ke 2..mesti lah dah sah2 yang no 1 betul kan..takkan la mata korang buta yg ni pun tak tahu!Huhuhu..pastu teacher ni attack sape tah,lupa lak aku..dia tnya la mana 1 yg betul kat pelajar tu.Pastu 2 pelajar tu cakap yg no 2 tu salah sbb mana ada rice mkn org..yg lg sorang lak ckp words I tu mana leh letak kat belakang.Huhuhu..dgn pantasnya teacher ni keluarkan pisau dia.Hohoho..dah buang tebiat ke teacher ni.Pelik aku tgk dia!!Macam kena histeria pun ada..hi hi hi

Pastu dia amik sesuatu dlm beg yg dia bwk sblm dia msk kelas td..dia keluarkan sebungkus coklat yg masih dlm kotak.Baru lg tu.Haha..dia amik pisau dia buka la balutan plastik dr coklat tu.Kemudian amik 1 coklat dia trace guna pisau.tunjuk dpn budak2.Dengan pantasnya aku tanya Aisyah ( bdk sains 2 ) yg duduk kat belakang aku.Weh teacher ko ni apsal,betul ke tak?Dia mmg mcm ni ke bila ajar korang??Terkejut lah weh!!Kelas masa tu dah riuh rendah dah..pastu Aisyah ckp,nanti dia yg makan coklat tu.Hohoho..aku ingtkan teacher ni stail dia ngajar sambil makan ataupun kalau bdk2 tak dpt jwb soalan dia..dia sndr akan habiskan coklat2 tu kat dpn pelajar2 supaya kempunan.Haha..lawak lah..Semua budak jerit hoooo masa teacher tu duk ngabiskan coklat.Ada pelajar yg ckp patutlah teacher ni gemuk..Huhuhu..nak ckp pun,biar le dlm hati..mcm aku ni..cewah..haha

Dah selesai dia makan coklat tu.Dia campak 2coklat dekat pelajar yg di soal oleh dia tadi.Huwa..coklat weh..dah la dah pukul 1 lebih masa tu..perut pun dah kruk krak..kruk krak ni…Tak percaya??korang tgk gambar sebelah ni  sebagai bukti dia.Mujur masa tu aku bwk kamera gi sekolah..smpt amik gambar dia buat perangai.Hi hi hi…Ada stail la teacher tu baling coklat.Macam artis campak hadiah kat peminat dr atas pentas lak.Aku tak dpt nak gambarkan mcm mn lagi situasi masa tu..mmg gila la..kelas riuh rendah..bising oo..suma pasal teacher ni la..huhhuu

Lepas dr kejadian baling membaling tu..teacher madeline terus keluar kan jajan yg seterusnya.Suma coklat2..penuh atas meja teacher tu..dia bwk keluar mcm2 jenis.Haha..kelas lagi bertambah riuh la.Al maklumlah dgn mulut si Fuad tu lagi.Haha.. kadang2 sakit gak hati aku tgk bdk ni,bising sngt mulut dia.Huhu.. Macam2 la aktiviti yg teacher ni buat.Yang pastinya confirm gempak la beb!!macam bukan dah nak belajar ni.Hi hi hi..dah jd macam party baling membaling coklat jadinya!.

Kesimpulan yg aku dapat buat,teacher madeline mmg buat pelajar jd gila. Maksud aku mmg terpukau lah.Haha..Hmm aku cadang nak buat tag..boleh ke?tapi suka hati korang la nak jawab ke tak.Ni 1st time aku buat tag..Huhuhu

Tag – Cikgu manakah yang membuatkan anda atau pelajar di sekolah anda gila semasa zaman persekolahan suatu ketika dulu..Hi hi hi…jawab2..

Org yg di tag – [ Aznil Hj.Nawawi ] [ Titan ] [ Samdaddycool ] [ Faeiz ] [ Taukey ] [ Cyza ] [ Din Beramboi ] [ ihateher ] [ x-smksk ] [ Fatah ] [ Raja Kamil ] [ Nuaeman ] [ Richie ] [ emme ] [ Kento ] [ Topo ]

p/s – mmg rmi yg di tag oleh aku..haha..bukan selalu aku bg tag kat org kan3??haha..yg Paknil tu..tahle..adakah tag aku akan dilayan di blog dia??Huhuhu..kita tungggguuu..sekurang2nya aku test nasib..haha

  1. Salam Fara.

    Setiap cikgu ada cara tersendiri untuk ambil perhatian dari anak murid. Kak su suka baca catatan Cikgu Jimi.

    • lieezzy cute
    • October 24th, 2008

    dasyat kn teacher neyhh
    best giler
    terpukau aku time die mengajar
    first time dlm clas EST aku diam…he9
    fara wat la pasal cikgu shabul….
    die pown best gak

    • lieezzy cute
    • October 24th, 2008

    memang best giler

    • jannah xD
    • October 24th, 2008

    cikgu tu x gila…..
    ntah2 ko yg gila… hihi..
    :DD

    guro jew!!😛
    hehe….

  2. erkk…kne tag la plak..tp junior punye psl, insya Allah tag tu akn dijwb asap..

    • fara5
    • October 24th, 2008

    suara – wslm..wah mcm mn suara leh jmpa blog ni?Haha..TQ sbb bg komen..hmm bgs gak cikgu ni..slama 10 thn blajar..ni la yg paling mengejutkan..huhhuu..main2 pisau lak dia..ingtkan nak tikam pelajar td..haha

    lieezzy – hohoho..ko terdiam takpe lg..aku smpi terkejut sakit dada..bkn main2 ni..habis darah tinggi aku naik..hehehe..cg shabol? hmm..kenapa?ko minat dia ke?haha..

    janah – mana ada aku ckp cikgu ni gila..aku ckp pelajar yg terlalu excited smpi jf gila2..haha..baca balik tajuk aku tu..jgn salah faham aaa

    x-smksk – haha..buat…jgn tak buat tag ni..klu setakan gmbr siapakah cikgu tu skali pun best!!hi hi hi

    • lieezzy
    • October 24th, 2008

    faraaa…
    aku x cyg ckgu dhabul laaa
    aku setia pd yg…..(ko paham2 jela)
    jgn mention kat sini…
    skali ko mention aku sepak ko!!!!!!
    ni warning!!!!!he55

    • lieezzy
    • October 24th, 2008

    opsss…salah…cikgu SHABUL FADHILAH

    • fara5
    • October 25th, 2008

    liza – nasib baik dhabul..kalo D*b*r….fuh..akan ku adukan kepada bapa tiri ku seorang lg ni..haha…

    oh..ko setia pada yg buy one free one la ni..hi hi hi..nnt ko nak test yg mn satu..dah tua ke..yg muda punya..ahakszzz

    • jannah xD
    • October 25th, 2008

    alamak!!
    tp x pew la…
    adew la skit2 mirip2 perwtkan tue dkt ko!!
    hehe….🙂

    • cazlien
    • October 25th, 2008

    alaa..
    jnji jte enjoy blaja..
    gile x gile tu len cite…🙂

    • fara5
    • October 25th, 2008

    janah – smpi hati ko ckp aku mcm tu..Tak nak kawan ko kat skolah nnt..Haha..nak buat mcm mana..dah aku suka senyum..Suka hati aku la.Senyum pun ada mirip org gila ke?

    Cazlien – yelah..aku tahu ko masih stabil lg..haha

    • lieezzy cute
    • October 25th, 2008

    fara BENGONG!!!!!
    aku ckp jgn MENTION!!!!!

    • fara5
    • October 26th, 2008

    bengong apa liza…dorang tak paham pun ayat aku tu..ko sorang je yg paham apa yg aku ckp..hahhaa..kalau aku ckp kat dorang..comfirm pening lalat….tak paham punya pasal..macam99..haha

    • lieezzy cute
    • October 26th, 2008

    yelah fara….
    aku pown kekadang pening2 lalat…

  3. cikgu madeline best giler!!!!!
    ape2 pn arsenal menang!!!!

    • fara5
    • October 28th, 2008

    lah..si pian ni tak abih2 dgn arsenal dia..blasah bdk ni kang..

  4. ahaha.fanatik yea dgn teacher ktowg tuh. ;p
    ok2,meh aku cter ckit psl die.1st,name die magdeline
    la fara.ko t’tgl G jew.hu3.yupp,die dr sabah.
    dlu2,die glew OTAI ko taw.but x best la nk cter
    k’otaiyan die kt cni kn.nnt kite jmpe,aku cter.
    hehe.n klu ko nk taw.die bkn stakat ske men pisau.
    kalo boyz kls sc2 wt perangai..die akn ckp cmni..
    “i will squeeze ur ball”
    (disertakan dgn tgn die gerak skali.gaya genggam)
    ahahahaha.LU PIKIR LA SENDIRI!🙂

    • shah_kz
    • October 30th, 2008

    mmg best kn mse ckgu kteorg aja..?
    tgk arr cigku est spe..?
    huhuhuh…
    klau korang d0k kt kelas kiteorg lg best…
    stiap ari selase ngan kamis msti leh mkn coklat..!
    hahaha…

    • fara5
    • October 31st, 2008

    echa & shah – hahaha..teacher korang mmg best..nasib baik prmpn xde ball nak di squeeze olehnya..haha..kalau la dia ajar kelas aku..aku jahat..dia nak squeeze tang mana la tu..hi hi hi..wah..yg paling best hr2 dpt le mkn coklat..klu mcm tu..hr slasa n khamis..aku nak pindah msk kelas korang la..boleh?haha..cis!!hampeh betul aku ni..mcm dah tak minat kat teacher sndr je..hahaha

  5. la. ni tag ker??

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: