Ada apa pada hari Rabu??

Ada apa pada hari rabu?Haha..hari Rabu bukanlah hari tasyrik atau hari hari raya korban.Tapi hari aku la..Hahaha..mesti tak faham2 lagi ni.Oklah,nak dipendekkan cerita hari Rabu ialah hari di mana aku dapat rehat.Wah…best tau..leh relax2..hi hi hi…Penat ni weh.. Dah 3 thn hidup aku macam ni.Dah lali pulak.Dulu hari untuk aku rehat ialah hari Jumaat.Tapi tu pun masih sibuk lagi.Biasanya hari jumaat kalau xde hal.Abah aku yang bagi hal.Haha..DIa akan suruh aku pegi bank,bayar tu la..ni la..tak pun ada je la keja yg dia akan bagi.Huhu..Macam2 tau kena buat.

Hohoho..apa kena pula hari rabu dgn hidup aku sekarang ni?Hi hi hi..  sabar2,nak start cerita la ni..Macam ni,dulu setiap hari Rabu aku terpaksa bertugas di pusat sumber.Tapi sekarang sejak trial hari tu aku dah berhenti bertugas dah.Haha..ni yg syok ni.Takyah aku jumpa mak kesayangan (Cikgu Norleha & Cikgu Hajar) aku tu hari2..Takdela asyik aku je kena suruh..Farah tu..Farah ni.Bosan gak kekadang!( ke aku yg pemalas? )..Tapi kalau tak sebab mulut dorang yg bising2 n kepoh2 tu..( Cikgu Hajar & Norleha a.k.a mak tiri aku )..mesti aku takde can nak naik atas pentas kat tapak perhimpunan sekolah tu.Haha..tahun ni dah berapa kali dah aku naik..sampai sesi petang time perhimpunan pun aku kena naik bagi ceramah gak..Wah…sejak bila aku gila kuasa ni?Haha..Cikgu2 ni mcm la tak tahu yg aku ni cakap pun sangkut2,berterabur n tak lepas.Tapi suruh masih suruh aku pg naik atas pentas depan org ramai..giler la..Tapi bila lagi aku nak try kan?Masa 1st time dulu..ngigil2 tgn aku,kaki plak tak duk diam.Tapi tu bukan penggunaan pentas secara keseluruhan ke?Haha..apa2lah..lantak le..

Rutin baru aku bila hari rabu ialah..rehat le..apa lagi..Tapi takde la rehat sampai tinggalkan buku.Betul x?Tapi dalam masa seminggu hari rabu ialah masa utk aku rehat wlu pun biasanya org lain rehat sabtu n ahad.Tapi aku sabtu ahad pun sibuk.Nak kena kejar sana..nak kena kejar sini..lebih2 lg kalau time2 raya ni..Haha..6 hari yg lain dlm masa seminggu biasanya aku balik skolah n smpi rmh dlm pukul 3..lps tu kuar balik gi tusyen.Sampai rumah lak dlm pukul 7.30..Dah mandi,solat..makan la..pas dah soru..ngadap lak TV..kena dgn bantal.Tido la weh..Haha..tah bila aku baca buku pun tak tahu la.Memang nak kena blasah si farah ni agaknya.Haha..Kadang2 balik dlm pukul 9.30-10.00..sebab gi blajar betulkan komputer lak lps habis tusyen.Huwa..padat betul jadual aku.Bahaya sebagai seorang pelajar ni.Hi hi hi..oklah sampai sini je aku cerita..Lebih2 buat apa..macam korang nak baca..hi hi hi..chow dulu..

    • jannah xD
    • October 24th, 2008

    biaser la…
    mak tiri xkan nk pggl org laen…
    mesti la pggl ank tiri…
    hehe..😀

    ow…
    bgs la rutin harian ko yer…
    alhamdullilah!!🙂
    hi hi….

    bye…
    salam!!😀

    • fara5
    • October 24th, 2008

    apa yg bgs nyer janah?aku tak faham..aku rasa aku tak mention kan rutin aku sepenuhnya pd hr rabu..haha..ni mst ada udang di sebalik batu ni..hi hi hi

    • Ridzwan Ex-5sn1
    • October 24th, 2008

    ari Rabu ader cite best…..

    • fara5
    • October 25th, 2008

    cerita apa wan?ko minat cerita indon ke?huhuhuu

    • jannah xD
    • October 25th, 2008

    ala….
    adew la…
    mase pkl 7.30 tue…
    perenggan terakhir…
    pe la….😛

    udang di seblk mee lo!!
    :DD

    • fara5
    • October 25th, 2008

    janah – yg dekat 7.30 tu.ko nak puji ke nak perli?hmmm…

    • jannah xD
    • October 26th, 2008

    ow…
    ko pikir la sendiri…
    hahaha….
    alhamdulillah!!….😀

    • fara5
    • October 27th, 2008

    hisshhh..tah apa la dia pk psl aku tu..

    • jannah xD
    • October 27th, 2008

    😀

    • jannah xD
    • October 27th, 2008

    apew yg aq pk….
    mestila yg baek2…
    haha….😀

    • fara5
    • October 28th, 2008

    blah la ko..baik2 konon..pirah la…hahaha

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: