Aku dan Ramadhan…

Salam semua..Tetiba je aku terjaga malam ni pukul 3 pagi.Aku terasa sejuk sangat.Aku dah berselubung dengan selimut ni.Tapi sejuk lagi le.Tak tahan ni.Kipas slow,tapi sejuk masih terasa.Tiba2 aku teringat ultraman Nuaeman ada anjurkan satu contest..hadiah pertama untuk contest ni Sehelai sweater, Sebuah Buku Azizi Ali-Millionaires are from a different Planet dan Wang Tunai 10 usd / RM 30.Aku nak sweater tu…sekurang2nya leh la panaskan aku masa sejuk nanti..Haha..Aku gurau2 je la..Sebenarnya en.nuaeman ni ada buat satu contest..yang bertemakan Aku dan Ramadhan.Bagi sesiapa yang berminat leh la gi kat blog dia dgn baca syarat2 pertandingan tersebut.Faham?Post ni panjang sikit sampai leh buat mata korang berair la nak baca bukan sebab sedih.Sebab panjang sangat kot..hi hi hi..Ramadhan kan sebulan jadi mcm2 la aku nak ceritakan..

  1. #46 farahaznil Says:
    September 23rd, 2008 at 11:06 am mak ai..ramai nyer yg msk..payah le mcm ni..hahhaa..byk saingan ni..cis!!!!hahhaa
  2. 47

    #47 nuaeman Says:
    September 23rd, 2008 at 11:33 am takpe.. masih boleh lagi farah… ko kan pandai buat karangan

Atas ni adalah ruangan komen aku di blog ultraman nuaeman..pada mulanya mmg semangat nak msk,lps tu tgk rmi lak yg join contest ni..smangat aku dah pudar sikit ni.Tp lps nuaeman ckp ko kan pandai buat karangan..Haha..aku teringat kembali contest review yg dibuat oleh titan.Tak sangka aku hantar dah nak dekat2 pukul 12 mlm pada hr terakhir menjadi juara bg contest tersebut.Jadi tak mustahil kita mengalah sebelum bertanding kan3?jadi aku pun tergerak kembali nak msk contest si mamat ni..Hi hi hi..tujuan aku msk nak sweater dgn duit tu je.. adalah nak cuba peluang yg pernah aku kecapi suatu ketika dulu supaya ulang kembali..Agak2 korang,badi dr contest titan dulu masih terlekat pada aku tak?haha..kalau terlekat maknanya ada can tak nak menang sapu hadiah contest ni??hi hi hi

Oklah..first skali,aku rasa post aku taklah setanding dengan samdadycool mengenai pengalaman pahit bg dia dan likik83 yg membuatkan dia sedar(yg likik ni aku tak tahu la sama ada betul atau tak cerita dia)sedih beb!!..haha..sam punya cerita pun sama..tak sangka sam begitu tabah org dia.Caiyok2 utk Adam Harith ye sam..Semoga ko jadi ayah yg terbaik di muka bumi ni.Tapi best la gambar budak tu masa korang gi kat Tanjung Emas..haha..oklah..aku nak cerita psl aku lak..asik cerita psl org je…hi hi hi..tapi panjang sikit tau post ni.Berair la mata korang kalo nak baca.Bulan puasa sbulan.Macam2 aku nak cerita!!

Ponteng Puasa

Biasalah beb..sape tak penah ponteng kan3??haha..sebenarnya masa aku sekolah rendah ,jarang ponteng..Tapi penah la sekali sekala, dua darab 5  dulu salah satu cara nak ponteng puasa ialah dgn beli biskut chipmores..Haha..apa susah,beli biskut tu letak la dlm bilik ,pandai2 la sorok..Akakakaka..tu pun payah ke??senang je kan..time lps dah balik skolah tu,apa lg dengan diam2 nyer amik biskut tu bukak..mkn la..hi hi hi..tapi..jgn lupa..dah makan biskut mesti la haus kan.Jadi dengan salah satu cara utk menghilangkan haus di bulan Ramdhan,aku dgn mcm setannya kepala otak yg bernas ni.Mlm2 amik secawan 2 air dlm gelas,bwk msk bilik..dah msk bilik..tuang dlm botol air.Hi hi hi..bijak tak??alah,bak kata org di mana ada kemahuan di situ ada jalan.Takat nak buat jahat.Senang je..bukan payah mana pun..hahahaha…macam2 cara leh buat.Al maklumlah masa ni,kena gi skolah agama,belah petang lg.Time panas2 terik tu la yg buat aku tak tahan,yg menyebabkan ada2 je akal nak fikir ponteng puasa.Tapi benda ni jarang la buat.Koman2 masa skolah dulu 2 kali je stahun.Hi hi hi..

Selain dr tu..takkan nak mkn biskut chipmores je kan??kopak la duit aku mcm tu.Masa skolah rendah..wlu pun dpt duit blanja kadang2 di bln puasa..mercun pun nak beli gak!nak guna duit dr mn..haha..akal lg satu ialah bila ibu aku hantau adik aku gi skolah,masa tu la kita gi dapur selongkar barang mkn mcm tikus kelaparan..Hahaha..benda yg aku slalu amik kat dapur ialah kurma..dah xde modal lain dah.Biasanya kurma ni time puasa ke apa ke..takkan aku jamah..sbb masa kecik2 dulu aku tak suka mkn kurma..Manis sangat!!..tapi bila dah dlm keadaan terpaksa tu,kalau dah jahat..jahat gak..kurma pun aku bedal.Drpd tak suka terus suka.Koman2 utk kurma aku mkn lak dlm 4 biji la.Mana boleh lebih2 kang ibu aku tertanya2 lak sape duk mkn kurma tu.Haha..habis la rahsia terbongkar.Mati aku!!pastu aku tak suka gak dgn biskut kering..tp time bln2 pose ni,biskut kering pun..biskut kering la..janji tekak aku tak kering..Haha..pedulik hape aku!tapi nasib baik la..sampai sekarang rahsia ni tak terbongkar2..ibu aku pun tak tahu psl kisah ni.Hi hi hi..tp dah cerita kat dlm ni suda…shuttt!!!..jgn cerita kat ibu aku.Mati aku nnt..haha..selain dr tu..ada skali,dlm peti ais..ada air badak..air tu pun aku sapu..Sejuk lak tu..sedap oo..pas dah minum tu,aku buh balik air kosong kat dlm dia..hahaha..1001 akal lah boleh dikatakan..

Dalam bilik air..best ke??

Hahaha..best tak mandi bila bulan puasa ni??aku confirm..sure punya la..mesti rmi yg ckp.Best la beb.Sejuk bila mandi.Sejuk bila mandi ke..sejuk tekak bila mandi??hahahaha..jawab2..tapi aku jarang buat benda ni.Tak penah pun..Sebab air paip kan kotor??tapi kotor2 pun pedulik apa kan?hahaha..Cuma kalau bab mandi ni,time bulan pose aku rajin sikit nak mndi.5 kali sehari pun xpe.Aku tak kisah.Padahal time hari biasa kemain liat lagi nak mandi ni.Time bulan puasa lak dtng kerajinannya.Haha..Tapi tak baik tau duk berendam lama2 dlm bilik air.Makruh puasa tu.Apa??Ish kan aku dah ckp dah..Hishhhh…korang ni tak paham2 ke?Aku berendam je la..mana ada minum air bila mandi…cuma kadang2 terminum air time gosok gigi je..hahahahahaha..tp kalau tak sengaja takpe kan??hi hi hi

Cara lain lak..masa kat skolah agama dulu..time asar kan kena semayang.Time amik wuduk tu la aku bedal air tu..hi hi hi..kumur2 ke telan air terus ni??Alah..agak2 la..jangan la masa kumur2 tu duk telan semua air..kang org prasan lak..telan stengah dah la..stengah lagi buang la balik air kumur tu..pandai2 la..bajet2..hi hi hi..takkan nak menunjuk sangat kot.Akal ada la..lu pikir la sendiri(bak kata nabil)..hahaha..tp ni suma masa dulu2 la..skrng dah ada akal..fikir le..baik susah skrng..nnt klu asik ponteng..korang larat ke nak ganti balik??lebih2 lagi kalau ganti time hari biasa,dpt lak kwn suka membedal je..leh tahan??hahaha..

Mercun

Ok..jom cakap pasal mercun lak.Hi hi hi..mcm2 la ku ni kan..kalau korang nak tahu.Kat deret kejiranan aku ni.Anak dorang suma lelaki.Aku sorang je prmpn..bkn dorang xde anak prmpn yg lain..tp anak dorang kecik lg la..br stahun dua masa tu..dah kiri kanan suma laki..hahaha..pedulik apa aku..aku pun reti main mercun apa..adik aku no 2 ni,byk yg anak jiran sama baya dgn dia..jd ni lah target aku sebenarnya..dgn menjadi seorang suplier mercun2 kpd bdk2..haha..dasat x??nak kata riba..tak kot..sbb aku jual ikut harga pasaran..hi hi hi..aku suruh ibu aku beli mercun mcm2 dlm sekotak stiap satu jenis..pastu aku jual..bkn gi main..untung dia aku kaut tuk beli mercun yg lain plak..aku time raya2 masa kecik2 dulu..mmg slalu kena perli dgn jiran2..sbb aku sorang je bdk prmpn yg main mercun!!ada tu,anak jiran aku ni..laki..tp xpenah pun main mercun..Arghh..pedulik apa aku..ko tak nak main ko punya psl la..nak poyo plak!!bdk2 tanpa main mercun di bln puasa takkan tinggal apa2 memori masa dia bsr nnt..betol x??

pastu..ni kisah mercun masa aku umur 6 thn..masa tu aku ada mcm2 jenis mercun.Dengan bijaksana nyer aku ni..gi bukak semua belerang2 dan buat mercun sendiri! Nak tahu apa akibat dia??tangan kanan aku melecur!!hahaha..dasat punya bdk ni dowh..prmpn lak tu..br tadika lg masa tu.Kejadian tu berlaku 2 minggu lagi nak raya.Aku tak menangis pun maa kena tu.Tapi apa yg aku risaukan..ibu dan abah aku tahu.Aku dapat sorokkan tanda luka yg agak teruk tu.Tapi lps nak dekat2 raya,aku balik kg.Sorang sepupu aku ternampak.Cis!!haha..dia tanya aku pe psl..aku jwb la kena air panas.Haha,menipu dowh!!dia pun diam je la.Sekali tu pas dah raya,aku gi raya sorang rmh sedara kat kh aku ni.Biasanya kita org gi raya konvoi.Senang..skali harung la katakan.HI hi hi..skali time aku minum air,dah cover gila2 dah ni.Mak cik siah keling(mmg nama panggilan dia kat kg) tu nampak lak..Apa lg,kecoh la satu rmh!!Hadoi..sudah terbongkar rahsia aku.Kecoh gila la..bising je mulut dorang.Pastu dorang dah agak,tu mst mercun punya psl.Haha..Lps dah gi raya rmh mak cik tu.Aku terus balik rmh nenek aku msk dlm bilik.Merajuk la konon.Ibu aku buat dek je,dia ckp padankan muka main lg mercun!Pastu aku dah merajuk tahap gaban ni.Dorang takde apa2 pun sebenarnya.Tapi aku lak yg terasa lebih2..Pastu Ibu aku ajak gi raya rmh sedara lain,tp aku xpg.Sbb malu..yelah dah kecoh2 kat rmh mak cik td tu,malu la..tp rugi tak ikut dorang gi raya masa tu.Kalau tak tah brp byk aku dpt collect duit raya..huhuhuhu

Lepas dr kejadian tu,sepupu aku asingkan aku dr main mercun pd thn berikutnya.Sbb dorang takut aku bakar benda lain plak nnt.Mercun ni kalau masa kat kg..Seguni leh dpt.Hasil rampasan dr bapak sedara aku masa operasi polis di bln ramadhan.Haha..Tapi aku pedulik apa.Dorang larang ke tak ke.Aku nak main gak.Yg bestnya kalau main mercun kat kg ni,siap lawan2 dgn kg sebelah.Haha..yg kesiannya kg sebelah tu la,habis rmh dorang kena baling mercun dgn kita org!Ada skali tu mercun thunder kena kat tingkap rmh mak cik seberang tu.Time tu dia tgh duk kat tingkap tu lak tu.Menjerit terlolong la dia dibuatnya.Haha..suma nyorok!Tu dulu2..skrng xde da..kurang sikit. Aku kena baca buku la thn ni.Raya dgn mercun thn dpn la,thn ni kena qada, kan sikit niat tu.hi hi hi

Bazzar Ramadhan

Ni lagi satu kes!!Ibu aku gelarkan aku ni mcm ghimau bila ada kat sana.Tu nak..ni nak..Mcm larat je mkn sumanya..Tapi mmg habis pun kan3??hahaha.. ibu aku ckp,aku ni kalau bab mkn teruk!!Macam tak penah nampak benda mkn!Yelah..time bln puasa ni je la kita dpt lihat tu,ni..bulan lain..slalu ke korang dapat mkn murtabak?Aku stahun skali je dpt tgk benda tu.Hari biasa mana ada!Pastu ayam percik tu,hari biasa,ada korang nampak jual sepah2 mcm bulan puasa??Takkan?Lagi satu yg best time bulan puasa ialah,kuih2 kat bazar.Macam2 kuih aku dpt tgk.Aku ni pemalas nak kuar sana sini.Jadi kalau time bln puasa ni,mcm2 kuih pelik aku dpt lihat.Dekat situ la datangnya kuih dr pelbagai negeri di seluruh Malaysia.Betul x??Rambang gak la mata aku kalo gi bazar ni.Habis duit aku!nasib baik time bulan puasa ni abah aku bg duit blanja skolah.Kalo tak..kempunan aku gi sana..haha..Kalau ckp bab air lak.Aku suka air soya , tembikai susu yg kaler ijau tu dan air teh bunga.Sedap weh..Sejuk lak tu.Cuba korang bayangkan.Sedap tu..Ahaha..cukup2 puasa ni..

Terawih

Ok..aku blajar gi terawih masa skolah rendah dulu.Aku akan pg terawih kalau ada kawan je.Aku tak la slalu gi sngt.Tapi best kalau kita dpt pergi tau.Dapat rasa suasana nyer.Jadi yg tak penah gi terawih tu.Apa kata korang cuba ringankan tulang..sekali je..cuba pergi..pergi le..jgn le mls2..haha..cewah..nak pujuk org kunun..akakaka..dah2 sbng cerita terawih lak.Masa 1st2 pg dulu mmg la tak tahu,agak mengelabah gak la.Sibuk je aku ni duk tnye kwn mcm mn nak niat ni.Haha..tp tak salahkan klu bertanya??kita pun tak sesat.Tapi benda yg paling aku ingt skali,aku nak tertidur gak la time terawih tu,Apsal la imam tu baca panjang2 ayat dia..haha..ngantuk la..huhuhu..pastu aku dgn kwn aku tu,penah skali,tersilap msk tmpt air wuduk.Msk tmpt laki lak.Haha..nasib baik xde org laki msk time tu.Kalau tak naya je..hi hi hi.Apa yg bestnya masa gi terawaih ni time morih tu la.Tu yg best..pastu bab mkn.Macam2 org sedekahkan kat surau rmh aku ni.Berjebah2 gak la.Beda dah ada dpn mata.Bedal je la..haha

Shopping2..

Haha..ni la yg paling best.Aku bukan anak org kaya nak beli baju tiap2 bulan.Setahun sekali je.Mcm raya gak.Stahun sekali..hi hi hi..Tapi yg tak bestnya.Orang yg terakhir beli baju mesti aku.Nak tahu sbb apa??Sbb aku ni cerewet sikit.Tak suka baju yg budak2 remaja pakai skrng ni.Contoh dia,dorang mungkin suka pakai T-shirt sbgi bj jln2 dorang..Aku plak suka benda lain.Aku suka baju kemeja.Ish..Baju kemeja prmpn la.Selain dr tu,klu nak gi bali baju..Paling koman aku pusing satu tempay tu sekurang2nya 5 kali.Haha..aku suka belek2 dulu.Tapi last2 skali,satu pun aku tak berkenan! Aku suh ibu aku gak yg tlng pilihkan.Tapi buat masa skrng ni aku minat dgn baju yg jalur2 tu.Haha..ikut rentak la.Tapi ramai yg tak suka pki baju jenis ni. Nak tgk mcm mn fesyen tu??klik sini.. Biasanya gi shoping ni mst la time puasa.Time tu gak satu lagi dugaan menimpa.Dengan sesaknya.Jadi kereta kena la parking jauh2..Pastu kena jalan kaki sebatu.Haus ni beb.Haus2..haha.. masa ni gak la tekak aku terduga.Sedap je aku tgk org non muslim minum air.Dan pada masa yg sama..aku dapat lihat pengorbanan ibu abah aku.Dorang ni kadang2 sanggup mcm tak berganti je.Sbb nak utamakan anak2 dulu.Haishh…di samping anak2 sibuk berganti baju baru,ibu dan abah aku pula mcm tak kisah je.Haisshhh..ni yg aku sedih dlm diam ni.Tp aku bukan jenis suka ckp dpn2 suruh dorang gi beli bj.Segan la..cewah..aku ego ke??

Kuih raya

Dulu time ibu aku rajin slalu la dia buat.Sekarang dah berumur..dia mls sikit.Alah lagi pun takat kuih raya ni byk suplier aku leh dpt.Free2 lak tu.Kadang2 tak terabih dek mkn..Aku paling suka popiah mini.Alah yg dlm dia ada serunding tu.Sedap kan?Yg tu dulu,ibu aku penah buat.Sedap oo..Weh telan air liur je la time aku duk tulis post ni..hahaha..riuh rendah gak la time buat kuih.Aku anak first..Adik aku no 2 plak kecik lg,time tu dia br tadika kot.Haha..Budak2 la katakan..time sibuk mak buat kuih..dia pun sibuk la duk mengacau.Abis serunding yg ibu aku buat time tu.Terlebih minyak plak,sbb duk dgr ckp aku time bdk2 dulu.Haha..tp sedap tau..Tapi kalau buat kuih raya time puasa ni payah sikit!Iman tercabar.Macam nak buka puasa je.Ibu aku pun time bulan puasa rajin buat kek.Korang bayangkan betapa baiknya ibu aku??baik tak??hi hi hi..tgk aisin kek tu.Leh leleh lah air liur.Dapat2 klu kek coklat..Slurrpppp..haha

Di hujung bulan puasa

Ok..time mcm ni.Aku biasanya 4 hari sebelum raya dah balik kg dah.Rumah nenek aku bsr.Ala2 banglo la katakan.Weh rumah nenek aku batu tau.Kalah rumah aku ni ha..hi hi hi..Tapi jgn duk sibukkan banglo nenek aku tu.Nak mengomehnya pun satu hal gak.Mampuih la leh dikatakan..Patah pinggang tu.Sakit sana sakit sini.Bukan apa,biasanya aku la family terawal yg selalu balik kg.Jadi kita org la kena kemaskan kg tu.Sibuk mengecat.jap aku lupa lak nak bg tau.Tumah nenek aku ni setengah batu,setengah kayu jati.Korang penah tgk tak rmh mcm ni?Takkan tak penah kot??Tipu la..

Sambung pasal ngecat tu balik.Ngecat time puasa ni.Time siang hari lak tu. Haha.paneh2..dah tu..pastu aku lak biasanya kena kemas ruang tamu lagi.Besar la rumah nenek aku ni.Asik nak kena sapu je..Penat..tapi best.Sebab suasana kg tu terasa!Korang paham tak ni suasana kg dgn bandar tu lain..Faham x?Lain la..Mana ada sama..jauh beza tau!!Pastu bila time malam lak.. Orang2 kg biasanya akan lalu dpn rumah nenek aku tu tuk gi terawih.Haha..aku slalu gak la duk ejek2 mak cik yg pki telekong tu!Macam hantu berjalan la katakan.Tu dulu la..time kecik2,dah bsr mn berani..kang kena hambat lak dgn mak cik tu…Best gak mlm2 puasa ni klu kat kg.Pukul 8 je biasanya aku saja2 duk luar amik angin.Tunggu org berjalan dpn tu,pastu dgr org main meriam buluh.Meriam buluh skrng jarang dah dgr,dulu slalu la..Sbb kat kg aku skrng polis lalu lalang sepah2..sape nampak main mercun tu..siap…..raya kat jail..aakakakaka

Baju kurung dgn langsir

Ok…ni lagi satu yg aku suka cerita.Baju kurung aku..dr aku kecik dulu sampai la skrng.Ibu aku yg buat..Tak penah tempah pun.Ibu aku cuma reti buat baju kurung sahaja.Baju melayu tak le..Abah aku gi la tempah.Yang aku ni ibu aku yg buat..Hahaha..Ibu aku ni mcm2 reti buat,gubahan bunga..dulang2 hantaran dan mcm2 lg la.Time puasa ni yg aku kadang2 bengang sikit.Aku mesti jadi mangsa ibu aku,dia suh hntr gi jait tepi.Haha..malasnya…padahal baju tuk aku tu.Aku ni malas nak kuar rmh sikit.Dulu rajin la gi kedai naik basikal.Sekarang malas aku.Hohoho..pose2 ni..takmo la..Dulu kecik excited la..Skrng maleh aku.Haha..ni yg kadang2 ibu kecik hati ni.Tapi pndi2 la aku pujuk ibu aku..hahaha..ada lah..korang takyah tau

Lupa lak nak ckp psl langsir.Ni pun benda yg kadang2 aku bengang time puasa.Al maklumlah..langsir byk nak di jahit..rumah aku ni abah aku buat tingkap tinggi2..2 meter setengah kot tingkap rumah aku ni.Jadi ibu aku selalu la minta tlng kat aku buat langsir dia tu.haha..fedup2..bkn apa..asik aku je kena panggil.Adik laki aku ni takleh harap.Hampeh punya budak.Ni la yg tak best kalau dpt adik jauh2 selangnya.Aku tau dia budak lagi.Suh tolong sikit suma tak reti.Hampir suma benda kat rmh ni.Aku sorang je tau mcm mn nak buat.Benda tu kat mana..Benda ni kat mana..geram dowh!!abah aku duk panggil lg..suma la aku yg kena buat..ada adik takleh harap..mkn tido je..huhuhuhuh..

The finish –> oklah..cukup le apa yg aku bebelkan ni..kalau nuaeman ada buat contest aku dan ramadhan tahun dpn..aku sambung cerita ni thn dpn ppart 2 ea??hahahaha..berair biji mata korang baca ni kang…ada tisu tak ni??hi hi hi..

  1. selamat hari raya farah. jgn makan byk sgt. gemuk ko nanti

  2. haha..kuat gak ponteng budak ni. mak aii..kot ye pun masuk kontest, ni panjang sangat nk baca ni..

    • fara5
    • September 30th, 2008

    taukey ->takpe la..apa salahnya mkn byk2 time raya ni..hahaha..pasni dah nak dekat piksa..susah hati..nnt kurus..so baik bedal puas2 time raya ni..hahaha

    tunepal ->haha..tu masa kecik2 dulu la..skrng mn ada..dah baik dah..haha..lg 1..masalah aku bukan nak msk contest ni punya psl..mmg dah tabiat mcm tu..suka tulis panjang2 smpi tak reti nk berenti..hi hi hi

  3. letih aku baca…

    p/s – berdosa ponteng pose…

  4. ape farah dah gemuk… ish… ape nk jd nie… haha

  5. panjang gile post ni… mustahil la aku nak baca.. hohoooho

  6. aku berjay baca topo… makcik ni memang suka mengomen panjang-panjang…

  7. aku tak sehebat ko sam… mempunyai daya tahan yang tinggi.. hohohoho

  8. ..aku memang tahan macam-macam.. (iklan ici dulux) ….kikiki

  9. aku malas nak bace! hahah😀 nanti aku free baru baca… letak la gambor budak kelas ko yang cute-miut tu kat sini…

  10. uih..panjangnya karangan bahasa melayu SPM farah..

  11. panjang tul. macam2 ditulisnya..

  12. amacam farah.. ada harapan nak memang tak…😀 keputusan diumumkan hari ni..

    • fara5
    • October 10th, 2008

    topo – ko kena biasakan diri kena baca post panjang2 kalau msk blog ni..haha..aku tak reti nak memendekkan ayat aku..memang 1 masalah buat karangan bila di sekolah..

    sam & taukey – haha..TQ sbb baca..ada gak org yg sanggup nak baco ni..wah..terharu..tp sam punya lg kaw2 kan..1st place gitu..hi hi hi..

    emme – bdk kat ipt tak ckp ke ko nak tekel??haha..nanti aku letak..sbb aku dpt tag dr richie psl skolah2 tu..

    ihateher – wahai manusia..siapakah kau..hi hi hi..org baru atau tukau nama username je ni??hahaha..wlu apa2 pun..slamat dtng blog tak seberapa ni..

    appleblogger – nasib baik aku tak sambung tulis..tu psl last skali tu aku ckp..klu si nuaeman ada wat contest ni thn depan..aku smbng lagi cerita dia..haha

    nuaeman – TQ sbb pilih aku di tempat yg 3..allhamdulillah..akhirnya..menang gak..hi hi hi..sbb pencabar2 yg lain pun terror2 beb..aku ni tah merapu apa tah..panjang2..nasib baik juri sanggup baca..hi hi hi..berair tak mata ko??

  13. Aku menang!

    • fara5
    • October 11th, 2008

    Ye ko menang sam..banggo la??hi hi hi..cis!!

  14. 😛

    bangga tahap cipan beb.. sweater!!!

    • fara5
    • October 11th, 2008

    dah dpt ke belum sweater tu??lawa x??haha..ada gmbr cipan ke kat sweater ko tu??(hi hi hi..ayat jeles)

    • lieezzy cute
    • October 20th, 2008

    yolah faraaaa

    • fara5
    • October 24th, 2008

    liza – apsal?jeles..tak caya aku jahat?hi hi hi

    • lieezzy cute
    • October 26th, 2008

    aku memang percaye 700% yang ko ni jahat!!!!

  1. October 10th, 2008
  2. October 10th, 2008
  3. October 11th, 2008
  4. October 23rd, 2008

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: