30 dan 31hb rupa2nya hari jadi Cikgu kita la….

Hi hi hi..mesti korang tertanya2 hari jadi cikgu mana plak ni???hmm kalau aku suruh korang teka mesti tak tahu punya la hari jadi cikgu kita yg mana satu kan..tapi sbb dah korang nampak gambar dorang ni..korang dah tahu la..takleh nak bermain teka teki la ni..hmm takpe la. Len kali la kita main teka teki. hi hi hi..(post ni agak terlalu panjang krn 3 cerita dlm 1)

30/8 hari jadi Cikgu Ghazali , yang 31/8 plak hari jadi Cikgu Hasnan.Mmm sape tahu umur dua2 cikgu ni??jawab2..jangan tak jawab..sape dapat jawab aku belanja Neslo ice secawan kat kantin tu nnt.Aku nak sorang je yg jawab.Sape cepat dia dapat.Hi hi hi..aku tak main2 aaa..betul2 punya tawaran ni..sape berani tanya cikgu brp umur dia aku belanja Neslo ice..ok la tu kan?Kira tu je yg aku mampu nak belanja korang kat kantin sekolah nnt..haha..aku belanja bln 10 nnt,bln 9 ni dah puasa

Hadiah apa kita nak bagi kat cikgu dua2 ni? Alah..cukup la kot dgn score A dlm subjek yg dorang ajar.Tapi sape yang nak bg hadiah pun boleh gak..hi hi hi..aku tak halang.Eh apsal aku lak yg nak halang??korang punya suka hati la..Hahaha..Modern Math dgn Add Math ni korang kena byk buat latihan , klu betul2 buat dapat le score.cewah..ckp je org,aku sndr pun jarang buat latihan daaa…hi hi hi..Tapi sape nak ikut aku gi seminar Add Math bulan 11 ni pun boleh gak.Tapi korang kena byr la,aku FREE je.Sbb aku kenal sir ni dah lama dah n kamcing lagi..cewah yelah tu..hahaha..klu berminat nak pg sila semak balik post Seminar Part 2.Masa tu korang gi seminar kat dewan Sri setan Siantan tu..aku tak tau kenapa org dekat selayang ni panggil dewan tu dewan setan.Aku pasti korang jarang dgr,tapi aku org selayang laa..aku tahu la..haha

Aku suka gambar Cikgu Ghazali pakai baju batik ni.Dia pakai baju ni nampak kemas.Akhirnya dapat gak aku amik gambar Cikgu Ghazali pakai ni.Hi hi hi..sbb masa hari khamis hari tu Cikgu Add Math masuk lmbat kat dlm kelas,masa tu la aku amik kesempatan!hehe..alah tak kisah la,jnji aku dpt amik gmbr yg aku suka.Aku tak paham kenapa org panggil cikgu ni comel??mungkin juga cikgu ni comel.Tapi ada yg melampau batas!!ada bdk panggil cikgu ni cikgu Teletubbies!!!aku tak suka bdk2 panggil cikgu ghazali mcm tu terutamanya bdk2 4 sn 1 thn 2008 ni.Jahat la mulut dorang.Sejahat2 atau kepoh aku takde la nak cakap cikgu smpi mcm tu.jahat2..hahaha..lagi satu si shaz..dia suka ulang ayat tu..hi hi hi..jgn mara aaa..Aku suka time cikgu ghazali ajar plan.Haha,sbb cita2 aku nak jd arkitek dan aku selalu gaduh dgn suprina , hasliza dgn shafiqah sbb nak tunjuk kat cikgu pelan sape paling tepat , lawa dan dpt full mark.hi hi hi..suprina dgn hasliza selalu kecundang di tgn aku sbb dorang ni arkitek tak bertauliah..cewah..

Dah cerita pasal cikgu teletubbies ghazali kita beralih pula kepada cikgu hasnan.Pak cik Anak kelahiran merdeka rupanya.Cikgu ni,dia agak ganas tegas.Dengar suara dia mengajar straight je,kadang2 aku nak tergelak plak(mmg selalu gelak pun) sbb cikgu ni takde antonasi masa nak bercakap ke?macam robot plak.Kejap,robot ke askar?hi hi hi..Pastu aku ingt lagi aina ckp apa thn lps.Masa tu ada mensyuarat,aina ckp,cikgu ni tak reti nak tgk jam ke??kan ada mensyuarat,tak reti nak gi mensyuarat ke??haha..aku mampu gelak je kat belakang.cerita ni masa form 4 la..aku kan duk kat belakang sekali.Adakah cikgu ni pemalas nk pg mensyuarat atau terlalu rajin nak mengajar kita??jawab2 persoalan aku ni..aku nk dgr pendapat korang..

Kesimpulan yg aku dpt buat dua2 cikgu yg mengajar kita ni best.Takde kurang takde lebih.Sama je cikgu dua2 ni.Duk sebelah2..rupa2nya hr jadi pun sebelah2 gak..hi hi hi..aku bukanlah terlalu excited apabila cikgu ghazali ajar pelan dan waktu add math.Sebenarnya aku suka dua2 subject ni sbb ia penting utk menentukan aku jd arkitek atau tidak.haha aku kena dpt A dlm subjek ni termasuklah kimia dan fizik jika nak jd seorang arkitek yg berjaya.cewah..aku minat jadi arkitek bkn sbb apa,aku ada sorang pak cik yg jd arkitek,dah lama dah,dia selalu pg luar negara.Mmm mcm best je kan??kalau korang nak tau..aku je la salah sorang cucu nenek aku yg tak msk asrama.Yang lain suma masuk skolah SBP.aku agak tensen bila mintak ajar kat sepupu2 aku ni..dorang ajar betul.Tapi kaedah dgn soalan test2 yg dorang bg pelik2.Tak dinafikan juga latar belakang keluarga aku mempunyai kerjaya2 yg hebat.Takkan aku sorang je nak lingkup??takleh jd ni..hi hi hi..

p/s – apsal bulan ni byk sngt hr jd bdk2 dlm kelas aa??mak korang ni beranak mcm rancang2 je??korang dulu satu hospital ke??klik dekat nama2 ni Fadhilah , Shazlinie , Asnawi & Amalina kalau nak baca post hari jadi bdk2 dlm kelas yg lahir pada bln 8..penat aku weh..tp saidah dah hafiz tak smpt nak buat la cerita psl dorang,masa tu blog ni xwujud lagi.Tapi takpe la ada masa aku tulis nnt.

pss – paly ko pun minat nak jd arkitek kan??jgn lupa tawaran aku kat korang tu..sape yg nak je la..hi hi hi..aku ada berita baik!!tak lama lagi blog ni akan di upgrade kan kerana aku br je dpt hosting free..aku pujuk sorang bloger ni..akhirnya dia bg gak..biasanya kena byr dlm RM30,RM50,RM100..tapi kita punya free dpt sponsorship la katakan.tak lama lg aku bebas utk merangka blog 5sn 1 dan pakai theme2 lg lawa..tp mkn masa sikit la,sbb org tu tgh exam skrng ni,dia agak sibuk sikit.korang tunggu je la dlm bbrp mggu lagi ok??

  1. salam..cikgu!!!!!!!!!!!!!

    warghhh!!! rindu gler!!!

    hppy besday cikgu!!!

    yg ke bape xtau..

    smoga umur cikgu diberkatiNya!!!!

    • ryan
    • August 30th, 2008

    huhu..
    ckg hasnan da kawin lom ha???????
    huhu..

    • fara5
    • August 31st, 2008

    ko rasa dah ke belum ryan??
    kalo dia dah kawin..
    mst kecoh satu skolah tu..haha..
    soalan tu yg ko tnye..
    kalo brani gi la tnye dia sndr..hi hi hi

    • eyna valera
    • August 31st, 2008

    eyt,ye ka ni?
    wah!
    happy birthday to both great teachers!
    syg cikgu!!!

    • fara5
    • August 31st, 2008

    apa yg ye ke amalina??aku tak paham..
    ye ke tu byk bwk mksd tu..hahaha..
    betol la tu hr jd dia dua org..
    ko nak no i/c dia ke br percaya?nnt aku potostatkan..
    wakakakaka..weh..aku suka cikgu ghazali pki bj batik tu..
    hehehe..

    • PaLySmiTH
    • August 31st, 2008

    waa.. abg senan nyer bufday same ngan ibu aku nyer bufday arr..
    huhuu..

    • fara5
    • August 31st, 2008

    oh..mak ko pun 31hb paly??
    ko bg mak ko hadiah apa??hahahaha…

  2. umo cikgu 17 kot!
    klo diterbalikn la.hahha
    pali mak ko 31 ke?waaahhh
    mak merdeka la.keh3

    • PaLySmiTH
    • September 1st, 2008

    yup.. mak aku anak merdeka..
    tak bg adiah..
    wish jek..

    • cazlien
    • September 3rd, 2008

    emm…
    taon ni mmg ramai anak2 mdeka dlm kelaz kte!!
    arr..aku agak ckg senan 45 kottt…
    ckg ghazali plak 41..
    haha..
    agak la…
    cne??tol x??

    • PaLySmiTH
    • September 4th, 2008

    mmm..aku rase senan 46 arr..
    coz cermin dier da bertambah silau..
    n ghazali plak mude sket… 43…

    • cazlien
    • September 4th, 2008

    xjugak la.
    ckg ghazali..
    ank dier plg tua bru djah 5…
    xlogikk la 43..
    mak aku pon……
    ehem…

  3. ank cikgu ghazali yg plg tua baru drjh 5? haha… tu yg plg muda la ..cikgu ghazali kalo x silap tahun ni umur die around 50 & cikgu hasnan 40..yg xbleh la cikgu ghazali muda drpd cikgu hasnan..haha..die tua 10 taun drpd cikgu hasnan la..cmne nk jd pelajar cemerlang ni kalo cikgu sndiri pun x kenal..haizz..

    • fara5
    • September 5th, 2008

    huh!!hahaha..apa la korang nih..
    ada ke cikgu hasnan lg tua dr cikgu ghazali??
    hmm cikgu ghazali awet muda ke di mata korang?hi hi hi

    paly –> cermin mana yg tang silau tuh??hi hi hi..
    aku tak paham ni..hahahaha..terangkan le..
    tapi kan..hr tu janah ckp dgn aku..mcm ada tambah sikit kat bahagian tu..
    xsmpt lak aku nak tgk..cuba korang tlng peratikan kulit kepala kat blkng tu..
    aku klu pndng kang,tmpt lain..terpesong biji mata aku ni..hahaha..

    nampaknya sorang je dpt jwb soalan aku tu..brp umur cikgu..
    hahaha..aku dah janji nak belanja minum ni..
    tp x-smksk ni mcm mn nak belanja dia??hi hi hi..
    dia xde kat sini dah..x smksk ko dah terbang gi US ke belum??
    mcm mn nak belanja ni?hahaha..alamat rumah ada ke?
    meh sini bg nak hantar hadiah.hahaha..

    p/s – sape dpt teka siapakah si x smksk ni??teka2…lg 1,xlogik la anak cikgu yg tua darjah 5..cikgu ni kawin lmbat ke?tp aku penah gak nmpk dia amik anak dia kat sek agama sg tua tuh..huhuh

  4. still kt sini lg..kalo nk blanje minum tu xyah susah2 sgt,cukup capuccino starbuck je..

    • fara5
    • September 6th, 2008

    bila cuti??time puasa2 ni ada balik rmh tak??hi hi hi..wokeh..capuccino starbuck 1 siap..jgn risau..hahaha…hmm masih duk kat tmn jasa utama lg kan??raya kat mn thn ni?kat tmn jasa ke ada balik kg?hmm lupa la..duk srmbn ke kat nilai tmpt blajar skrng ni?

  5. (tanya mcm wartawan)..taun ni raya kt sini je,kg da xde..currently ade kt umah,cuti hujung minggu..so mlm ni balik nilai balik..ade ape2 lg nk tanye?da mcm kaunter pertanyaan dah ni..

    • fara5
    • September 7th, 2008

    oh..tiap2 hujung minggu balik rmh la ni..hi hi hi..alah saja je nak tnye..tak boleh ke?kg kat mn dulu?ada soalan yg x-smksk tak jwb2 lg nih..huhhuu..duk kat tmn jasa utama lg ke?rmh lama?ada pindah2 tak ni?hi hi hi..bila nak terbang pg US?knp lama sngt.dah tak sbr2 nak dgr berita terbang gi sana ni..hahaha

  6. skema jawapan :

    boleh. kt Behrang,Perak. a’ah. kt UK (ulu klang). xde. insya ALLAH pertengahan taun dpn. sbb x sekejap sgt.

    • fara5
    • September 7th, 2008

    oh..tinggal kat tmn jasa lg la nih..hi hi hi..bgs2..knp lmbt sngt gi sana?apa yg tak sekejap sngt tu?haha..xfaham..best tak amik cos tu?susah sngt ke?lagi 1..takmo share ke mcm mn nak score A dlm subjek math mode,add math dgn fizik kat sini..haha..terror kan??alah..bg lah tips sikit je..org kat sini pun nak tahu gak..hi hi hi

  7. skema jawapan seterusya :

    sbb preparation x abes lg. ‘yg x skejap sgt tu’ adalah jwpn kpd soalan ‘knp lama sngt’. agak best. bleh thn susah sampai cgpa rendah. cara nk score A dlm subjek math mode, add math dgn fizik adalah dgn mnjwb sume soklan peperiksaan dgn betul.

    more questions pls..haha..

    • PaLySmiTH
    • September 8th, 2008

    wahh..
    aku tgk ghazali tuh takder arr silau..
    ingatkan tak silau tu tande mude..
    rupe nyer lg tue..
    hahaha..
    maksudnyer lg silau lg mude arr..?
    hahahaaa…

  8. nmpknye spm taun ni xde la student yg akn dpt straight A..haizz…

    • fara5
    • September 8th, 2008

    oppss..aku xckp..paly yg ckp..hahaha..eleh…x-smksk dulu takkan la sikit pun xde duk ckp psl nih kot..hahahaha

    ni ada soalan lg nih..hi hi hi..nnt klu dah pg sana brp lama lak?tp kan ada sorang hamba allah ni pun amik subjek tu,dia dpt kat Aust..knp dia cpt x-smksk lmbat plak??huhhuu…ishh xmo kongsi ke mcm mn cara nak belajar tiga3 subjek tu..tgk kat buku majalah sekolah asik dia je dpt anugerah..hi hi hi..kongsi la sikit ilmu tu.org dah nak trial ni..

  9. xleh dow kutuk cikgu..ilmu x berkat..

    cont. : skema jwpn :

    insya ALLAH 2 taun stengah. sbb kt australia education system die lain. better g jwb soklan taun2 lps, kalo boleh baca/hafal nota (utk fizik) sbelum tido sbb mase tido otak akn proses balik ape yg kita dah baca/faham/hafal sampai kita bgn, & lastly, hormat cikgu mcm mane kita hormat ibu bapa, Wallahua’lam.

    p/s : kalo ibu bapa sndiri pun x hormat apetah lg cikgu

    • diana
    • September 9th, 2008

    emm bile ingat semula umur cikgu hasnan 35 tahun time spm..skrg dah 5 thn tnggalkan skolah..so 40 kot.. baru tau besday cikgu ghazali..hepi belated besday cikgu..hihi..
    cikgu hasnan mmg dari dulu bkn mls nak pi meting tp x rajin jer..hihi..papepun dia ajar tetap best..teringat 1st time tuisyen ngn dia abis kena ketuk..
    to my sis, focus on ur study..i wish u gud luck in trial exam n spm..

    • fara5
    • September 12th, 2008

    x-smksk –> wokeh nnt farah try..haha..klu tak dpt A gak ni..siap dia..bg tips tak ikhlas la tu.Haha..knp plak Aust lain dgn UK??bukan amik cos yg sama ke? lg satu beza ke pengiktirafan dia nnt? Mana satu lg powr? AC dr Aust atau UK? huh..lama tu duk sana smpi 2 thn stgh..campu masa kat sini lagi.FUh!!haha.. nnt Ac tu amik ijazah ke diploma??

    Kak diana –> hahha..br tahu ke hari jd cikgu ghazali??aiseh dah setengah abad rupanya cikgu ni..hi hi hi..xpencen2 lg woo..ada gi smbut hr jd cikgu tak ni??Akakakakaka…

  10. eh..kalo x dpt A mane bleh slhkn org..sndiri buat sndiri tanggung la..

    sistem pndidikan lain ikut negara sbb stiap negara ada polisi masing2..stiap negara nk negara diorang maju..so diorang pun buat la sistem pnddikan yg bagus ikut penilaian masing2..wallahua’lam

    xyah nk compare la mane lg power..kita yg tentukan kita bagus @ x,bukan skolah,universiti @ sape2..

    p/s: mcm mane bleh masuk UK plak ni? musykil2..

    • Ridzwan Ex-5sn1
    • September 14th, 2008

    appy besday cikgu!

  1. September 26th, 2008

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: