Seminar Part 2

OK..Post seminar part 2 kali ni xde kena mengena dengan Seminarr Part 1.Tapi aku nak cerita juga.Sebab masa seminar hari kedua di Dewan Sri setan Siantan hari tu aku xdapat nak pegi sbb aku dah booking dulu 3 minggu yg lepas punya lepas pada hari yg sama utk hadir seminar ni.Hi hi hi..Tapi kalau nak baca entri yg berkaitan dgn korang,boleh pagi kat post seminar part 1 tu balik.Nampak bangunan sebelah ni? Ni lah tempat yg aku pegi seminar hari tu.Orang lain pegi seminar ni berbayar.Tapi aku sorang je yg free.Nak tau kenapa?hahaha..sbb aku dgn sir ni kamcing la,leh kaw2 gitu..cewah..yolah tu!!tp aku kalau pg seminar ni mmg aku slalu dpt free,org lain ttp kena byr.Sebelum tu mesti korang nak tau kan seminar apa yg aku pegi ni.Seminar yg aku pg hr tu adalah utk subjek add math.Sir aku ni ada web online tusyen dia kat internet ni.Tapi aku rasa korang tak berminat nak pg sana kan3??hi hi hi..

Nampak peta atas ni?Ok aku nak terangkan sikit.Tanda ” X ” yg bewarna hijau ialah Central Market(tmpt awal2 smpi) , yang bewarna kuning destinasi yg sepatutnya aku pg dimana itulah tempat aku gi seminar tu dan kaler oren pula Public Bank.Line yg kaler merah jalan shortcut manakala line yg kaler biru tu jalan yg telah aku redah.Paham xni?ok dgn pendek cerita nyer,aku pg KL ni naik bas( mst rmi yg pelik,klu nak kira ni kali ke 4 kot aku rasa aku penah naik bas..hi hi hi..korang ingt aku tak reti ke ha??)Aku smpi kat CM dgn membawa 2 org kawan dari sekolah SAMIR dan St Mary.Kira 2 org ni tmnkan aku la,aku gi KL sorang2 mati aku nnt.Aku smpi sana sebenarnya kena cr Plaza First Nationwide atau College Winfield x silap aku.Pastu xtau kat mn telefon la sir aku ni.Nama dia Sir Kiru,dia ckp dekat2 dgn Public Bank,dgn bangga nyer pagi2 dlm pukul 8,jalan la kaki aku ke Public Bank tu dr CM.Weh leh dikatakan aku jogging dlm sesat la ni,dah smpi sana org tu ckp Public Bank yg lain plak.Adoiii..sesat weh kat KL jln kaki plak tu.haha..lawak2..Bangunan tu depan CM je ni aku dah tawaf satu KL.Tapi best gak leh tgk mcm2 masa sesat tu.Tapi aku pelik!!Takde plak aku sempot, ok la tu dah la inhaler tak bwk,pagi tu pun sejuk je tapi byk keta la,asap byk!!

Kawan aku..

Ok..Kalau korang nak tau aku masa gi KL ni.Lupa plak nak bwk IC dgn duit.Huh!!aku dah spare awal2 dah atas meja sblm kuar rmh tu tapi lupa plak nak bwk.Aiseh..mcm mn la aku leh lupa ni.Tapi nasib baik dlm beg aku ada duit.Haha..Dua2 org kwn aku ni tak tau yg aku tak bwk duit n i/c.Gler la kuar tak bwk apa2..hi hi hi..Tapi masa aku gi sana Sir Kiru aku tu dah sediakan mknan.Haha baik betul Sir aku ni,dah la bg aku gi free seminar tu siap blanja mkn plak tu.Best2..

Ok klu sesapa nak ikut aku gi seminar tuk bln 11 ni plak korang leh join aku skali.Tapi korang kena byr la,RM35.Aku mcm aku ckp td,aku free.Jgn jeles aa.Aku cuma offer kan tawaran ni bg sesiapa yg minat la.ok??Sir aku ni dia ajar kat Kajang,College Nirwana,U mn tah(aku lupa),Shah Alam dan ada lg 1 tmpt aku lupa plak nama tmpt tu,tp bkn kat sini la.Dolu2 aku tusyen dgn abg dia pastu dah pindah dah.Dia xngajar dah kat sini.Jadi klu aku nak apa2 website dia ada.Senang je,sir aku ni pun pakar sikit dlm IT.hihihi..

Sepanjang aku sesat masa jalan kaki aku br ternampak kat KL ni byk tandas2 awam dan byk lg benda lain.Aku klu gi naik keta tak penah plak aku terpandang suma tu.Best gak jln2 kaki ni.Sape nak ikut aku gi sesat kat KL lagi??hahaha..aku postkan cerita ni sbb aku nak ceriatakan pengalaman aku kat korang.Korang klu xminat dgn Post seminar part 2 ni korang leh baca kat Post part 1 punya,kat sana ada psl korang.oklah ckplah smpi sini ke aku cerita…bye2..hi hi hi

p/s – korang tau tak aku gi sana xbwk purse n dlm beg tu ada RM8 je?xde sorang pun tau,dkt sini br aku ak dedahkan segala2nya.haha..Ibu aku kol masa kat KL tu,dia risau.Tapi xpe,sape xkenal farah??tak kisah la tu suma.Gi mana2 leh idup (aku ckp mcm ni sbb ada cek belum ditunaikan dlm beg aku,klu apa2 xyah la risau,leh tunai kat sana).hihi..Sir aku plak asik kol je hp aku.dia tau aku sesat..dlm masa sejam berpuluh2 kali dia kol,tapi aku bg hp aku kat kwn aku.Sbb apa?maleh la nak jwb malu plak dgn sir tu.hehe..Kesimpulannya RM8 aku leh idup kat KL dgn tambang pegi balik naik Metrobus dan mkn skali.

    • ryan
    • August 29th, 2008

    huhu….
    pete skolh kite mne ek…
    x leh scan lg dkt ke….

    • shazlinie comel
    • August 29th, 2008

    hhoouuhh…
    ajak daya ngn nabila…
    haha..
    sir kiru…
    aku xske ngn dier…
    aja cm blagak jerr!!
    huhu…
    hidayah ngn nabila sonok la yer dpt seminar free…

    • fara5
    • August 29th, 2008

    ko mana penah belajar dgn sir kiru la…
    ni sir lain…sir ni dr thn lps lg..
    dia ni adik cikgu aku lg sorang tu..
    ko mn penah jmpa dia..ko ingt cikgu yg dekat pusat tusyen didik jaya tu ea??
    ni bkn la…lain2..dia ajar kat shah alam dgn kajang je..
    kelas dia klu nak hadir kat sini pun terhad je..
    abg dia ngajar kat pudu..
    ko tau tak sape yg aku ckpkan ni??hahahaha..

    ryan..ko nak peta sekolah kita ke??
    boleh je..nnt aku postkan..hahhaa

    • myheart
    • November 16th, 2008

    waahh..farah letak gmba dia laa….huhuhu…

    (psst…letak laa bnyk lagi….asl satu jek neyh…? (==.) hihihi…)

    • myheart
    • November 16th, 2008

    waahh..farah letak gmba dia laa….huhuhu…

    (psst…letak laa bnyk lagi….asl satu jek neyh…? (==.) hihihi…)

    • myheart
    • November 16th, 2008

    waahh..farah letak gmba dia laa….huhuhu…

    (psst…letak laa bnyk lagi….asl satu jek neyh…? (==.) hihihi…)

    • fara5
    • November 16th, 2008

    hahhaa..satu ckp..letak byk2 kang..lain jd nyer…muka tu dh la ala2 mcm rupa josh..kang takut org nak dtng blog ni.

  1. horey! horey! aku da nmpak muka hang haha…😀

    • fara5
    • November 16th, 2008

    nampak ek?knal tak mana satu dlm 3 org tu?haha..ni je satu gmbr mahal aku yg ada kat tenet..tmpt lain takdo deh..klu ada pun takmo gi tau..haha

  2. hahaha..

    klau x silap I, masa I baca post u yg sebelum ni, U ada mention pasal Sir Umaas,kan?

    I rasa sir tu macam garang je😀

    Ari tu I nak join kelas add math sir tu kat Martin. Then, I sampai lambat. Actually I masuk lambat sbb hantar kawan I naik trean smpai masjid jamek.

    Then, I masuk nak amek beg I. Pastu, kena marah. Adoi!

    Terus I x masuk kelas dia even I boleh ganti hari lain

    hehehehe

    sorry haaaa

  1. August 30th, 2008
  2. November 14th, 2008

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: