Jom nyanyikan lagu Jalur Gemilang…

Ok..hahaha..eh2 gelak plak aku kali ni..hmm kali ni jom kita geledah beb!!haha..mana ada geledah la..aku nak cakap pasal nyanyi lagu Jalur Gemilang hari tu..hehehe..suma ingat tak ni??weh..benda baru lagi ni..baru je kita nyanyi sama2 akhir bulan 7 hari tu kan..takkan dah lupa kot..hahaha..hmm aku tak sempat nak nyanyi..sbb aku ada tugas nak dilakukan time tu..haha..ye ke??leh pakai x cakap aku ni??tp kalau korang tgk dlm gmbr tu..aku xde pun kan..maknanya tgh buat keje la tu..sdih aku xde dlm gambar..hi hi hi..tapi xpe..muka korang ada..aku still leh tgk korang lagi walaupun aku tak wujud dalam gambar tu..jom kita tengok gambar hari tu!!zasshhhhh……..

Cikgu Norulhuda yg mengetuai nyanyian.Tapi tgk dia tak buka mulut pun.hihi

Kesemua pelajar berada di dalam keadaan berdiri dan bersemangat!!

Aku rasa ada budak prasan cun kat sini..hohoho..

Rehana yg setia menunggu laki dia yg bernama??F n H..hahaha

Soprano2 5 sains 1..hehehe

Hahahaha..amacam kenangan ni??best tak??hahaha..tak sangka budak2 ni sanggup nyanyi demi subjek sejarah mereka..haha..semangat dowh!!jom kita nyanyi sekali lagi..sape ada buku teks sejarah tigkatan 5 tu..cepat le..amik skrng..buka m/s 190..ada lirik kat sana tu..yang bestnya sblm nak nyanyi lagu ni cikgu siap tanya..tak ganggu ke kelas sebelah??time tu Teacher Selvi kot tgh ngajar sains2…hahaha..pastu ada yg menjawab..xpe..kot dia nak join skali..ajak je la..huhhuu..bersemangat betol budak2 ni nak nyanyi..suma berdiri plak tu..cewah..

Tapi apa yang bestnya pas dah nyanyi terus tambah bersemangat lagi tu nak belajar sejarah..al maklumlah kekadang bila belajar sejarah ni mata cepat ngantok kekadang..hi hi hi..sape la tu suka sngt tido dlm kelas kan??hahha..cepat ngaku..cepat!!!aku gurau je la..tak kisah pun sbenarnya..tapi kalau tanye cikgu..cikgu kisah kot..hahaha..hmm weh..apa kata kita nyanyi skali lagi nak??aku bersemangat nih..hari tu tak sempat nak nyanyi..hahaha..apa kata yang dah surf internet ni gi download lagu Jalur Gemilang tu..ok apa..semangat nak merdeka yang ke……….jap aku kira..lupa plak.. 2008-1957 = 51…hohohoho..51 tahun sudah kita merdeka rupanya..Alhamdulillah kita kekal aman sampai skrng wlu pun dunia politik kita tidak brp begitu bagus skrng ni…hi hi hi…JOM KITA NYANYI SAMA2!!..walau pun xde iringan muzik..jomlah bersemangat sikit nyanyi lagu ni dari dgr lagu jiwang mawang bawang tu..CINTAILAH TANAH AIR KITA..MERDEKA7!!!weh mcm nak sambut 31 Ogos la plak..hehehe

Jalur Gemilang (Pak Ngah / Siso Kopratasa)

Jalur Gemilang

Merahmu bara semangat waja
Putihmu bersih budi pekerti
Kuning berdaulat payung negara
Biru perpaduan kami semua

Puncak dunia telah kau tawan
Lautan luas telah kau redah
Membawa semangat jiwa merdeka
Semarak jaya kami warganya

Empat belas melintang jalurnya
Semua negeri dalam Malaysia
Satu suara satu semangat
Itu sumpah warga berdaulat

Jalur gemilang… di bawah naunganmu
Jalur gemilang… kami semua bersatu
Perpaduan ketaatan
Amalan murni rakyat Malaysia
Jalur gemilang… megah kami terasa
Jalur gemilang… kibarkanlah wawasan
Merah putih biru kuning
Jalur semangat kami semua

Berkibarlah
Berkibarlah
Berkibarlah

Jalur gemilang

p/s – weh aku baru perasan gambar bdk yg duk kat blakang xde..sory eh..

    • pali
    • August 4th, 2008

    weh…
    apsal gamba aku tak nampak langsung..
    nih yg nak kne nih..
    huhu..

    • fara5
    • August 5th, 2008

    haha..ko dtng ke xhr tu??ke ko invisible bila kena tangkap gmbr??tu psl gmbr ko xde kot..hahaha…

    • shazlinie
    • August 5th, 2008

    haha…
    siaann koo pali…
    nyway…rupe2nye ko amk gmba hari tuh ader sbb…
    ader udg dsbalik mee…
    arr…gmba no 3 ngn no 4 tuu aku stuju…
    rey setia doo tggu abg F n H dier…

    • shazlinie
    • August 5th, 2008

    we…jom arr nyanyi..
    tp aku xmo nyanyi lagu kat ats tu…
    aku nak nynyi lgu belated bday…
    almaklum arr…bday aku da dkat!!
    lagu kat ats tuu…bale tga blaja bez la nyanyi…
    sbb borinkk kann tga2 blaja…
    huhu…

    • fara5
    • August 5th, 2008

    aku tak main la ada udang di selaik mee..aku main ada udang galah disebalik kuah kari..hahaha..sedap tu..ibu aku br je masak hr ni..weh lapor plak..jom mkn..hi hi hi

    cewah..ko konon bajet la ni..hi hi hi..amik gmbr serius kunun..hahahaha..ko pun sama..ada sawang di sebalik almari..huhhuu..tp rey mmg setia gler la dgn abg F n H dia tu..syed pun tension oo masa kapel dulu la..skrng xde dah..haha..weh abih la rey digosipkan kat sini..hehehe

  1. kuar dari topik ini ek

    still sempat lg…tempoh sudah dipanjangkan..nk mendftr sila ikut arahan yang telah diberi ek

    • fara5
    • August 7th, 2008

    hahaha…framestone..belum smpt buat post tu lg le..hi hi hi..
    ni aktiviti skolah punya..
    bkn utk contest tu…
    klu dah siap nnt..
    sy poskan n bg tau kat awk..hahaha..

    p/s – nasib baik smpt lg nak msk contest tu..hahahaha

  2. oh..kamu nk post di blog mane ek..coz syaratnya kn ade blog sendiri la…masih sempat lg..jnji 20th august b4 pukul 12 waktui tempatan la ek

    • lieezzy
    • August 21st, 2008

    time nie sume orang semangat nak nyanyi kan!!!!
    nape x amek gamba time kite bace sajak berantai 2????
    aku rase time sajak 2 pown dey all semagat gak!!!!

    • fara5
    • August 22nd, 2008

    ada ea baca sajak beramai2??hmm lupa plak aku..
    kang aku amik gmbr kang..
    apa plak cikgu2 ckp..asik amik gmbr je keja aku nih..
    huhhuu..kang kena gelar camera women plak…hi hi hi

    • ryan
    • August 28th, 2008

    huhu…
    wei time
    medeke t..
    ak nak 1 klas nyanyi..
    lgu medeka taw..
    huhu….
    don’t forget huhu…

    • muslimah girl
    • October 22nd, 2008

    semangat patriotik yg menebal

    • arsenal’fan
    • December 31st, 2008

    hahahaha!!!!
    mantap giler!!!!

    nnti klu ader reunion kiter nyanyi lg skali ok!!!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: