Jamuan kelas 5 Sains 1 pada 2007..

OK..kali ni nak mengimbau sejarah pasal jamuan tahun lepas plak..hahhaa..best2 cerita ni..hangat wooooooo..sampai hari ni masih ada di ingatan lagi..ada yang berpuas hati dan ada juga yang tidak..KENAPA???aku malas nak cakap..hahaha..nanti kalau aku sokong sebelah sana ada yang cakap aku berat sebelah plak..kalau sokong belah sini cakap aku kat sini plak..aku takmo cerita pasal tu lagi..biarlah jadi kenangan..huhhuu..ok..tengok balik gambar2 jamuan yang ada pada tahun lepas ni..hehehe..sape lagi kalau bukan tukang capture yang terkenal dalam kelas sains 1 tu..tak lengan kamera di tangan dia..macam dah kena gam..hahaha..sape lah tu..pening kepala aku tgk bdk tu kadang2..hahaha..macam perangai dia..

Hahha..dah tengok suma gambar2 tu??ingat lagi tak peristiwa ni??hehehe..mesti ingat lagi kan…takkan dah lupa kot..kalau dah lupa..maybe korang ni mmg jenis lupa daratan agaknya..hahaha..aku gurau je lah..tapi apa yang tak bestnya pada jamuan hari tu kan3..banyak cikgu2 yang tidak dapat hadir..sedih ni..huhhuu..sedih la..jap..jamuan ni buat time cuti sekolah kan??aku pun dah lupa dah pastu tak silap aku buat hari jumaat pas abih semayang jumaat..tak silap la..aku pun dah lupa pasal bila tarikh jamuan tu bila dia buat..antara cikgu yang terawal datang ialah Sir Sukri..hehehe..hmm risau gak mula2..mana taknya ingatkan sorang Cikgu pun tak nak datang..pas tu kebetulan plak aku ada no hp cikgu Aznam..hehehe..suh la bdk fadhilah tu call..akhirnya..datang gak Cikgu Aznam ni..fuh nasib baik..dah dua cikgu nih..yang ajarnya ramai..baru dua kerat je datang..apa cerita beb??gambar cikgu aznam kat atas tu bukan gambar yang diambil masa jamuan sbb masa jamuan tu tak sempat plak aku nak mengambilnya..segan la kunun..heheh..ye ke segan??hahaha..

Pastu sape tah telefon plak Cikgu Ghazali..telefon2..nasib baik dia angkat..tapi angkat je la..aku dengar cerita..hahaha..lawak sikit cikgu ni..ada ke dia kata..orang baru bangun tido la..nak jemput makan apa..orang nak tido ni..hahaha…cikgu aku sorang ni..lawak…aku suka style dia..hahhaa..tapi kan..dah siang2 pun baru pukul 3 pun nak sambung tido balik ke??hahaha..nak buat macam mana..dah tu time orang memang rehat pun..kelas kita orang ni je tak reti nak rehat n baru nak makan time tu.haha..last skali cikgu tu tido kat rumah tak datang pun jamuan..sedih ni..kalau cikgu tu ada time tu mesti best kan..sebab ramai yang cakap cikgu tu comel…hahaha..ok dah2..sambung plak dengan cikgu yang lain..seterusnya Fadhilah call plak Cikgu Hasnan..haha.aku ada kat sebelah dia time tu..aku duk nyampuk je apa yang Fadhilah cakap time tgh call..cikgu aku lagi sorang ni pun sama gak..masa tu duk pasang loud speaker..suara dia macam baru bangun dari membuta..hohohoho..nampak gayanya suma cikgu tgh tido la time tu..bila dah tido,mana la nak datang jamuan tu..tido lagi sedap la..hahaha..takat makan ni..kat kedai pun boleh beli kan??hahaha..dengan kesimpulan aku leh cakap..dua sahabat baik ni memang tgh tido time tu dan confirm takkan datang punya maaaaaa..hahaha

Cerita disambung lagi dengan talian hayat ke Teacher Fatimah..tut..tut..helo2..hahaha..yes2 teacher speaking ni..knp n nak apa??oh..macam ni teacher..kami nak jemput teacher datang jamuan kami ni..datang la teacher..hahaha..begitu la bunyi rayuan salah seorang dari kami..aku dah lupa sape yang call tu..oh time cuti sekolah bukak ke??teacher tanya..salah sorang dr kami pun jwb bukak..utk jamuan kami je..haha..oh ok..teacher datang jap lagi..tunggu punya tunggu..kami tut..tut..teacher skali lagi..hahaha..tut2 tu call la..tapi tut2 kali ni lain punya bunyi dia..bunyi dia mcm ni..aku rasa la..the number you have call is not in service..please try later..hahaha..teacher dah tutup hp dia sudah..aku rasa la..haha..tapi tak tau la kot2 ada hal lain ke sbb teacher tak dapat hadir kan..itu lah alkisahnya bagi teacher kami ni..

Hahaha..tapi aku sorang je yang call Sir Selvaraj ni..hmm aku tak call la..mana berani dgr sore dia..sms cukup..hahaha..aku ajak dia..tapi kebetulan time tu depavali tak silap..dia nak pegi raya la..tak dapat ikut gak..tapi dia mesej dengan aku dia cakap dia mmg tak dpt dtng sbb tgh beraya n dia ckp tq sbb ajak n masih ingat kat dia lg..huhhuu..sedih tak weyh??takpe la kes Sir Selvaraj ni biar aku bawak sorang2..korang takyah ikut..hehehe..

Tapi di sini aku sebagai wakil nak ucapkan ribuan terima kasih bagi cikgu2 yang dapat hadir tu..iaitu Sir Sukri , Cikgu Aznam , Ustazah Suhaila dan Teacher Kimia (Pn Noor Ashikin)..tanpa mereka berempat apalah sangat jamuan kami tu..ibarat pasu yang tiada pokok dan bunganya..hahaha..dan bagi cikgu2 yang tidak dapat hadir..kami paham dengan komitmen anda..sebab anda juga manusia..kami buat jamuan pun mmg tak kena pada masanya..Terima kasih sekali lagi..bagi yang hadir atau tidak..anda semua adalah guru kami..pendidik kami..dan memberi kami ilmu..kami tidak berkecil hati sekali pun..tapi lps ni datanglah ke jamuan kami tu..hehehe..

p/s – weh aku dah tak larat nak tulis panjang2..aku ni kalau bab menulis memang takkan berenti punya..apa kata korang bagi komen pasal jamuan hari tu..ok apa??hahaha..nak dengar gak cerita korang ni..asik aku je tulis..apa kata korang plak??hahaha..ada yang tak dapat hadir gak masa jamuan tu..aku sedih sekali lagi sbb tak dpt berkumpul sama2..huhhu

pss – sejak bila sufian jadi tukang kutip tisu tandas ni??ko jangan pian..sufiah pandai math tu jadi tut…ko plak nak pecah sejarah jadi macam tu ke??hahaha..aku gurau la weyh..oklah..chaiyok2…eh ayat sape ni ha??hehehe..komen jangan tak komen!!!

    • pali
    • August 4th, 2008

    yeaahh.. ader pon gamba aku.. huhu..

    • fara5
    • August 5th, 2008

    hahaha..ko duk gigit kuku ke tu??tak cukup2 mkn ke masa tu??haha

    • shazlinie
    • August 5th, 2008

    yg ni aku xmo komen byk2…
    sbb u all pon enjoy kan…
    huhu..

    • nurul
    • August 6th, 2008

    no comment…….hehehehe🙂😀

    • pali
    • August 6th, 2008

    haha..
    bkan geget kuku arr..
    tga lap mulot kot..
    aku pon tak ingat.. hihihi..

    • fara5
    • August 6th, 2008

    gigit kuku tu..
    takut cikgu aznam spot cek..hahaha
    ni apa pengawas gigit kuku balik ni??
    xde keja lain ke??

    weh ko rasa apa lagi yg nak tambah kat dlm blog ni??
    aku xde idea plak utk skolah punya..
    utk blog sndr ada la..hahaha
    tp sua psl duit..hohohoho..

    • pali
    • August 7th, 2008

    ko memang..
    huhuu..
    aper kate ko ltk gamba kte gi seminar tuh nanti..
    cam best jek..

    • fara5
    • August 7th, 2008

    hahaha..seminar tu lmbt lg le..
    18 hr bulan..hmm..
    ada apa2 cadangan lain plak??hi hi hi

    • jannah
    • August 7th, 2008

    cadangan lain…… la td kan dah tgkp gmbr…..
    buat la….. pe la….😛

    • fara5
    • August 8th, 2008

    td aku tangkap gmbr apa ha??
    lupa plak aku..huhhuu..
    gmbr cikgu ghazali tu ke??hi hi hi

    • lieezzy
    • August 21st, 2008

    sweet memoryy
    mane gamba jamuan thn nie????????????

    • PaLySmiTH
    • August 25th, 2008

    farah.. gamba jamuan taon nih yg kat kemera aku,aku da send kat shaz..
    ko mintak arr kat dier..

  1. huhu….
    come ar ckg2 kiter 2….
    huhu…
    kenagan yg x dpt d lpe kn…
    huhu

    • fara5
    • September 22nd, 2008

    comel ke??hi hi hi..aku tak ckp apa2 pun..ko yg ckp ryan..huhhuu..wah..ni tanda aku kutuk cikgu2 ke??akakakakaka

    • arsenal’fan
    • December 31st, 2008

    miss u all….
    nak jamuan lg…

  2. aku anak sdara DIA

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: