Pendaftaran UPU Fasa 2..Segera!!Jangan Dilengah2kan…

Orait..Hari ni aku cuma nak update pasal pendaftaran borang UPU sahaja…Namapaknya banyak maklum balas yang mengatakan bahawa ramai yang tidak tahu daftar secara online..Penat aku ajar dalam 2 post yang lepas macam mana nak daftar UPU online ni..Haiya..Banyak letih ma mau taip2..penat oOo..Orait..Sekarang aku ajar lagi sekali..Jangan lupa plak OK!!!

Bilakah tarikh tutup Permohonan Kemasukan ke IPTA Sesi Akademik 2009/2010?
Tarikh tutup permohonan adalah seperti berikut :-

1. Lepasan Diploma/Setaraf : 05 Februari 2009
2. Lepasan STPM 2008 10 hari bekerja selepas keputusan STPM 2008 diumumkan
3. Lepasan STAM 2008,2007,2006 : 10 hari bekerja selepas keputusan STAM tahun 2008
4. Lepasan SPM : (Kategori B, C dan D) 03 Mac 2009
5. Lepasan SPM 2008 : 10 hari bekerja selepas keputusan SPM tahun 2008

Nampak tak apa yang dinyatakan kat atas ni???Tak nampak tak lama lagi la tu..Keputusan SPM keluar pada 12 March 2008..Jadi tarikh tutup pendaftaran ialah pada 25 March 2008!!!Faham??Jadi cepat2 daftar sebelum terlambat..

Macam mana nak daftar????

Aiyark…penat aku type sekali lagi untuk korang…Haiya….Ok..Mula2 pergi dekat LINK ni..Klik jangan tak KLIK LINK NI

upu.mohe.gov.my

Dah KLIK LINK atas ni..Korang akan nampak page ni pula..

untitled

Korang Klik pula SPM Setaraf tu..Jangan duk Klik benda lain plak..Aku ajar ni ikut je..Jangan nak soal banyak..!!Hi hi hi hi…Dah tu..akan keluar page ni pula..

catsYang ni pun aku nak ajar gak ke??Alah..pandai2 la ye korang isi sendiri..Malas aku nak terang lebih2 plak..Hu hu hu..Pening la kepala aku duk terang pasal Pendaftaran UPU Fasa 2 ni banyak kali..Ho ho ho ho..Selepas tu apa yang penting sekali..gambar yang bawah ni ha..

upu11Orait..ni la yang paling penting sekali di dalam menentu masa depan korang..Ada faham??Masa ni korang kena pilih cos2 yang di minati..So..pilihlah ikut hati dan akal fikiran..sesal tak berlagu radio nanti..Renung2kan..Selamat beramal…hi hi hi hi..Kalau gambar tak clear..sila klik gambar tu ye..ho ho ho ho

OK..dah penat aku ajar nih…mata pun dah ngantok2..Aku nak relax jap..Bye2..ada sebarang pertanyaan leh YM aku..

farah_ao6@yahoo.com

Chow dulu..huhuhu..Selamat menjamu borang online UPU ni

  1. haa. ko dapat tak?

  2. aku kompem.. nnt lepas result kuar… mst ssh nk msk website tu… pasal ramai org masuk.. haha…

  3. sibuk nak masuk ipta rupanya makcik farah nih…

  4. Buat jgn tak buat
    belum cuba belum tau…
    kalau tak buat lgsung
    mmg peluang akan terttp tros

  5. kalo ko dapat masuk IPTA nanti bleh laa belanja titan ngan kengkawannya… eh aposal titan plak..???

  6. hoho..gi la. harap dapat keje best nanti.

  7. Salam.

    Good luck kepada yang bakal menjejakkan kaki ke menara gading. Teringat zaman baru lepas SPM dulu. Seronoknya bila dapat tawaran further study ke university.
    Ganbare ganbare..

    Regards,
    Hidier

  8. thanks ye fara…btw,i’m waiting for spm’s result…and thinking of what course that really suite me..i’m interested in interior design as well as architechture…what do you think??
    hit me back,tq

      • fara5
      • February 2nd, 2010

      fad_diela – ok…masa dlm borang upu tu..klu boleh bubuh kesemuanya yg berkenaan pasal cos architecture..insyaAllah boleh dapat..jgn masa isi borang tu duk isi main2..mmg ssh nak dpt apa yg kita minat..org kata isi borang upu ni ada skil n bla bla bla bla..sebenarnya itu rezeki dr Allah..

      for ur guidance…masa sy isi borang tu saya bubuh semuanya dgn asasi..none dip.lngsng..please dont too humble when u fill the upu ! we must have target ok..psl architecture..sy dpt di uia..many people said that uitm is the best..but klu u nak tahu..uia pun ok apa..jgn percaya dgn kata org yg uitm sahaja the best..but when u get starting to work in reality world..they want to look ur real performance not bcoz of the place that ur study !hahhhaaa…jgn percaya momokan tersebut…kita selalu percaya dgn kata org…apa kata kita cuba sesutu yg baru..tak salahkan??

      ok…klu di uia u must enter the foundation(asasi) 1st..after finish ur asasi…they will look at ur pointer, than they will put u base on the result that u get…..so u fikir la mn yg terbaik utk u..yg diutm, deg.hnya utk architecture..while the interior designer tak silap i buat dip dulu..klu nak wat deg..u must enter matrix klu tak silap la..so the best choice that i think 1.uitm(klu dpt) 2.uia 3.um….these 3 places is all the best actually..kita belajar mn2 sama aje ok…tiada beza..yg membezakan kita nt ialah usaha,pointer dan communication semasa berkerja..than u will the best if u can connquer it..hohohoh

      byk dah dok bebel ni..so which 1 u one?sekolah mn erk?

      kpd semua yg bg komen..tq utk dtng ke blog ni…

    • ema
    • February 1st, 2010

    ma kasih ya bab ajar kitorang cara2 nya.bab mmg bnyk yg tak tau….

    • ila
    • February 2nd, 2010

    pdftran tuk sic 2010, xdew kew??????

      • idan
      • April 3rd, 2010

      cane nk daftar utk pjj???

  9. ape2 je la..aq tgh pening ni..

    • liana
    • February 4th, 2010

    utk fasa 2 bleh kemaskini x…???
    and bleh semak x??

    • hanie
    • February 6th, 2010

    nak tanya….sy dah ikut istruction 2..tp keluar lak sy salah masukan kata laluan dan salah format masukan nama ibu.padahal sy masukan ape yg dah saya tulis masa fasa 1…pe yg patot saya wat ni????tolong……

  10. X BOLEH PON

    • shatentowt
    • February 28th, 2010

    hrm….takowt gler2 ni,,result na kuar…

    • Ery
    • March 14th, 2010

    Mati ler…aku xtaw nk ambk pe~

    • epul
    • March 15th, 2010

    kate laluan 2 ape??

    • epul
    • March 15th, 2010

    sesape bleh tolong aku?????

      • ika
      • March 23rd, 2010

      kalau lupe no.unik id mcm mne

      • NUR SYAHIRAH HASAN
      • March 29th, 2011

      TLONG APEW ARR

  11. cam ne kalo nk semak keputusan permohonan aq..??dpt bhgn mne..??~~

    • norain
    • March 5th, 2011

    sye doakan sume orang bjaya…gudluck

    • yuyu
    • March 8th, 2011

    weii,,,asal ek pndaftaran xley nk sah n send??

  12. CAMNE NK ISI FASA 2 KLAU SAYA LPE PASSWORD??

    • NUR SYAHIRAH HASAN
    • March 29th, 2011

    HOOOOO AQ DH BERJYA MNGISI UPU NEEEEEEEEEEEEEE

    • ucin
    • April 6th, 2011

    tak dek pon

    • recca
    • May 9th, 2011

    knape sy dah mohon fasa 2 tapi result sy x de dlm sistem? tolong sye

  13. ma kasih ya bab ajar kitorang cara2 nya.bab mmg bnyk yg tak tau….

  14. SY TIDAK LAYAKAN KOLEJ. TIMBANGKAN SY MENJEDIAKAN TAWARAN.

  15. Shiva Nyanam :
    Your comment is awaiting moderation.
    SY TIDAK LAYAKAN KOLEJ. TIMBANGKAN SY MENJEDIAKAN TAWARAN.

    Shiva Nyanam :
    Your comment is awaiting moderation.
    SY TIDAK LAYAKAN KOLEJ. TIMBANGKAN SY MENJEDIAKAN TAWARAN.

    Shiva Nyanam :
    Your comment is awaiting moderation.
    SY TIDAK LAYAKAN KOLEJ. TIMBANGKAN SY MENJEDIAKAN TAWARAN.

    Shiva Nyanam :
    Your comment is awaiting moderation.
    SY TIDAK LAYAKAN KOLEJ. TIMBANGKAN SY MENJEDIAKAN TAWARAN.

    Shiva Nyanam :
    Your comment is awaiting moderation.
    SY TIDAK LAYAKAN KOLEJ. TIMBANGKAN SY MENJEDIAKAN TAWARAN.

    • esyaa aisyah
    • January 9th, 2012

    cm ane kte nk twu ..
    kte dpt kea x ?? aduh ssah btoy la nk on9 at internet ..
    hmm ..

    • padle
    • January 12th, 2012

    Asal aku nye tak leh?

    • schaziera salbani
    • January 25th, 2012

    excuse nak tanye neh.. kalau nak daftar yang upu yg fasa ke-2 cm ane ?? tlg la aja an aq…

  16. .. naak daftar upu fasa 2 mcm mane ? pleass ajarkan

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: