Download nota ringkas Fizik

Download nota ringkas Fizik.Itulah tajuk aku hari ni ataupun dalam bahasa inggerisnya Lets Download simple Physics notes.Faham?Aku pun tak tahu betul ke tak ayat BI aku tu.Tapi janji korang faham sudah la.Sebenarnya bukan download tapi copy notes tu.Aku nak try teknik SEO..hi hi hi..tah jd ke tak aku tak tahu la..Macam ni,aku akan bg link dekat korang,kalau korang minat utk dapatkan notes fizik di blog tersebut,maka hatta nyer korang kena copy n pastekan balik ke words ataupun di file yg lain.Suka hati nak buat ke tak,aku dah bagi.Ilmu plak tu,aku tak nak paksa2,kalau korang rasa berguna..buatlah apa yg sepatutnya.Aku tak rugi!(Klik pada gambar utk image lg bsr)

Kalau  berminat untuk dapatkan nota yg lebih lengkap korang boleh klik mana2 chapter kat bawah ni..Bagi aku,nota yg disediakan tu ringkas dan mudah di fahami.Itu sahaja ulasan aku mengenainya!Kepada guru2 yg menyediakan nota ini.Saya Farah dan dr pihak mana2 yg nak sampaikan salam tp tak tersampai ingin mengucapkan ribuan terima kasih , kerana sudi & bersusah payah utk menghasilkan nota tersebut.

[ Electronic ] [ Electromagnet ] [ Light ]  [ Heat ] [ Force & Motion ] [ Radioactive ] [ Fast Notes & Module ]

Haha..sebenarnya dulu penah juga aku terfikir utk bina sebuah blog yg menyampaikan ilmu.Tapi setelah fikir punya fikir.Tak jadi!Sebab aku pun masih bersekolah dan menimba ilmu.Takut tersalah sampaikan ajaran plak.Huhu..Lagi 1 bukan senang nak buat blog mcm tu.Kot ada equation2 yg memerlukan penggunan program equator,dah satu hal lagi!Malas aku nak belek2.Sakit mata aku(sebenarnya pemalas ni)hi hi hi..Tapi Titan , Zaki dan seangkatan dengannya pernah cipta blog sebegitu.Haha..aku salute dgn korang!Hmm Labanon plak xmo buat blog mcm tu ke?Haha..bukan hang terror kimia? hi hi hi..Apa2 pun bukan senang nak cipta mcm tu je..kena lengkap dgn ilmu pengatahuan!betul x?

Ok..kisah kedua pula..Aku salute sekali lagi kepada para Guru fizik dr sekolah mana pun aku tak tahu la..tapi aku selalu singgah blog dorang.Haha..Tak sangka cikgu sekolah pun ada blog.Cayalah beb!Blog yg pertama ialah blog Cikgu Jaar. Sebenarnya aku masih lagi tak tahu apa nama cikgu ni tapi dia tak penah ngajar aku pun.Tapi aku suka gi sana.Hi hi hi..Moden la cikgu ni,ada blog tu..Haha..Kat sekolah aku,aku rasa xde lagi cikgu semoden begini..Hi hi hi..Mksd aku arif tentang dunia internet dan PC.Ayat penulisan dia kat sana pun sempoi..Cikgu Jaar kalau singgah blog ni selalu2 la bg komen terutama bab Fizik..boleh ke?cewah..mcm la cikgu ni kenal aku.( Nak kenalkan diri jap..Saya Farah dr SMK Sg.Kertas,cikgu yg ngajar fizik lak nama dia Cikgu Shabul Fadhilah..kenal ke?)hi hi hi..aku ni,nak promote cikgu aku ke nak kutuk cikgu aku sekarang ni?haha

Yang kedua lak..Cikgu Denan..Haha..mcm mn tah aku leh dpt pegi ke website ni..Tapi kesemua post kat dalam tu adalah dalam bahasa Inggeris.Aku minat dgn tajuk Parachute tu.Bukan apa,teringat plak pasal Pertandingan Roket air fizik thn lps yg aku join.Haha..best tau!..wlu pun korang tak minat,tp aku rasa lps join confirm ketagih la nak main menatang tu.Hahaha…

Kedua2 cikgu yg aku mksdkan ni,blog dorang adalah pasal fizik..kalau minat gi la kat sana.Dua2 telah ada dalam senarai YM aku.Tapi bila tah nak bersapa..Sebab aku sendiri pun sibuk.Hi hi hi..kalau rajin nanti..Aku sapalah ,aku nak tanya psl soalan fizik ni..Lagi 1 yg aku salute.Cikgu2 ni bukan je buat blog fizik,malah siap ada selit nuffnang dan program2 yg buat duit sekali.Haha..majulah korang.Kalau aku tanya kat cikgu2 kat sekolah aku..Nuffnang cikgu tahu tak?Mesti tak tahulah punya..Cewah..aku ni asyik mengutuk cikgu sekolah aku je..tak berkat ilmu nanti.Haha

oklah..aku nak pegi dulu..keja tak siap lagi ni..nak gi mkn kat rmh liza jap..dia ada buat open house hari ni..hi hi hi..dorang cadang nak serbu sekali rmh Cikgu Ghazali..moh kita serang..haha

  1. hehe…. tima kasih sbb mention aku sbg contoh yang cool… :)
    aku pun tgh dlm proses membina lebih byk education based site/blog…doakan semua ok… :)

  2. waaah hebat2 :D
    leh donlod nota g huhu

  3. hehe. 2 orang cikgu tengah jeling-jeling tu. jangan kene ngorat sudah la..

  4. wah, rajinnyerr..

  5. xde chat box ke site ni..x interaktif langsung.. =p

    • fara5
    • October 20th, 2008

    hohhoo..nak letak ke??sat gi farah letak..haha..xdela..mana le tau.. ingtkan dah xde org nak singgah kat sini dah..haha

  6. nak download jugak laaa… nak hambik spm fizik sebijik…

    • fara5
    • October 24th, 2008

    fatah..ko bukan dah abis skkolah ke?haha..kalo ko amik pun ko nak bwk ke mana??hi hi hi

    • Fizikmozac
    • December 3rd, 2008

    Terima kasih kerana sudi membaca nota-nota daripada blog cikgu. Semoga Farah dan rakan-rakan berjaya dalam peperiksaan SPM lepas. Harap fizik dapat 1A..Tak sangka ada pelajar yang begitu concern nak buat blog macam farah..

      • fara5
      • December 6th, 2008

      hohoho..sebenarnya terima kasih kat cikgu Fizik Mozac juga..tanpa nota cikgu tu..xde benda ni suma.apa2 pun TQ harapkan farah dpt fizik A1..hehe..mcm mimpi je tuh..hahhaa..keep it up that work teacher..hahhaa…rmi yg perlukan nota bernas dr blog FizikMozac..

    • Hazim
    • February 14th, 2009

    emmm…macam mane nak paham nota ringkas tu?? rngks sngt…semua tu ikut silibus x? tnye je…sebab saya tak faham notes tu… bagi la petua nak pahamkan note tu…please.

    • chipz
    • May 4th, 2009

    i hate my homework very much……………..
    ko de nota pizik stpm

    • aliza
    • November 1st, 2009

    saya pwun nk joint ble ka??

    • aliza
    • November 1st, 2009

    sya baru nk minat fizik ni..coz baru jer ambl subjek ni..law ble tlg emel kan nota kat emel saya k…izaaliza28@yahoo.com.

    • nSambai
    • August 18th, 2010

    nice notes and now i get A- for my exam…huhuhuhu..thanx this blog…

    • azi
    • November 2nd, 2010

    aku nak nota fizik tingkatan 4. email sat

    • kamal
    • March 1st, 2011

    wat a gud student who respect & appreciate teachers.
    GUD LUC

    • mawar
    • December 13th, 2011

    whyyyy!!!!! i cannot concret in my studyy…..give u opinion….

    • mawar
    • December 13th, 2011

    ermmmm…korgsi2 lar nota spm ekh……sng aty ckittt..

    • syira
    • February 2nd, 2012

    okaayy

  7. nk jgk…

    • haniey
    • April 18th, 2012

    nota form 4 xd ke??

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: